Ревност или алчност за имоти стои зад убийствата на Дарина и едногодишната Никол



Делото срещу Викторио Александров предстои да тръгне в съда. Той не признава вината си

Изгаряща ревност, потиснато чувство за малоценност, комплекси или просто обикновена алчност за имоти стоят зад убийствата на 23-годишната Дарина Министерска и едногодишната ѝ дъщеричка Никол? Отговорът може да даде само 27-годишният Викторио Александров, който преди година застреля жената, с която живее и собственото си дете.





Денят е понеделник, 29 октомври 2018 г. Вечерта МВР съобщава, че полицията издирва млад, въоръжен и много опасен мъж. По всяка вероятност той не е сам, а заедно с невръстното си момиченце.

Жандармерията и столичните полицаи са вдигнати на крак. Около 22:30 ч. идва и развръзката. Викторио е открит леко ранен в главата в едноетажна тухлена постройка в района на Долни Богров. Детето му лежи мъртво на пода, простреляно в лявото слепоочие.

Трагедията обаче започва часове по-рано. Около 14 ч. на същия ден Викторио отишъл в жилището на Дарина на ул. “Бели Дунав” в столичния кв. “Надежда”. Допреди дни и той живеел там, но след като се скарали с Дарина, се изнесъл.





По собствените му твърдения се отбил, за да прибере някои вещи. В себе си носел и законния си пистолет “Смит и Уесън”. Разрешителното му било дадено, защото работел като охранител.

Когато Дарина му отворила, Викторио държал малкото момиченце, докато младата жена му събирала вещите. Тя взела плик, в който слагала устройствата за интернет и телевизията.

Предния ден Викторио я предупредил, че няма да ги плаща, защото вече не живеел в жилището. Разговорът им все повече се нагнетявал, когато в един момент Дарина взела Никол от ръцете му.

Това вбесило Викторио, който

с юмруци





започнал

да я удря по

главата и тялото

Дарина се превила от болка и унижение.

Тогава Викторио извадил от чантичката си, която носел на кръста, пистолета и стрелял два пъти директно в Дарина.

Единият куршум я уцелил в брадичката, а другият в лявата част на шията и се оплел в косата ѝ. Тя се свлякла на пода. Викторио грабнал Никол и напуснал жилището. Камери заснели излизането му от блока.

От ул. “Бели Дунав” се отправил към близкия Северен парк. В кошче за отпадъци изхвърлил мобилния си телефон. Апаратът по-късно е намерен от мъж, който го предал в полицията.

Така пеша, с бебето в ръце, стигнал до “Илиянци”, където се качил в автобус 26.

После се отбил в заведение. Поръчал за Никол пилешка супа и хлебче, защото “тя много обичаше хлебче”.

Около 17:10 ч. се качил на автостоп на “Форд Фиеста”, който го откарал заедно с бебето до кв. “Хаджи Димитър”, където живеят родителите му. При тях Викторио се настанил, след като с Дарина се разделили. Когато стигнал до блока, отпред имало патрулка.

“Изпаднах в паника, видях таксита, попитах един от шофьорите дали може да ме откара до “Надежда”, за да се приберем у нас”, обяснява той пред съда преди година, когато се решаваше постоянният му арест. Така около 19:30 ч. Викторио и Никол отново стигнали до “Надежда”.





Първо наредил на шофьора да кара към “Надежда 4”. Според собствените му твърдения обаче, когато видял блока, където доскоро живеел, “изпаднал в стрес”.

Затова последвала смяна на маршрута към “Надежда 6”.

Щом обаче пристигнали на последната спирка на автобус 85, със заплашител тон поискал от таксиметровия шофьор да му даде мобилните си телефони. После му наредил да кара към магистрала “Люлин”, а след това и към Долни Богров.

Издавайки тези команди, Викторио халосал с пистолета таксиметровия шофьор по тила.

“Ако изпълняваш

това, където ти

казвам, ще

живееш”,

изрекъл той, опирайки дулото на оръжието в шията на шофьора.

При пристигането край Долни Богров Викторио, който носел Никол на ръце, слязъл. Отправил се към едноетажна тухлена постройка, намираща се на 7 метра от мантинелата и на петстотин метра от бензиностанция “Еко” .

По това време полицията вече знаела за убийството на Дарина. Мъртвото ѝ тяло било открито часове по-рано от родителите ѝ Ваня и Георги Министерски. Разтревожени, че дъщеря им не се обажда по телефона, те отишли до жилището, за да проверят какво става.

Когато никой не им отворил, повикали ключар и така успели да влязат в апартамента. Там мъртва лежала дъщеря им. Те първи насочили полицаите към Викторио.

Часове по-късно с униформените се свързал и таксиметровият шофьор, който разказал какво е преживял и къде оставил мъжа с детето.

Когато униформените пристигнали край Долни Богров, Виктории и Никол спели. Пак той твърди, че за да преспи детето, му пял “Зайченцето бяло”.

От шума се събудил.

Насочил

пистолета

към главичката

на Никол

и стрелял. Решил да гръмне и себе си. Опрял оръжието до главата си. Натиснал спусъка, но се отдръпнал и не успял да се простреля, а само леко се наранил.





Четири дни след убийството Викторио охотно разказа за отношенията си с Дарина в съда, хвърляйки цялата вина върху нея. Упрекна я дори, че била лоша майка, а себе си представи като перфектен баща. За убийствата обаче каза, че нищо не помни.

Сега предстои делото срещу бившия охранител да тръгне в съда. Викторио има три обвинения - за двете убийства - на жената, с която живеел, и на собственото си дете, както и че е заплашил шофьора. Пред разследващите той давал подробни обяснения, но не признава вината си. Делото е седем тома. Десетки обаче са жалбите, които са подали до институциите през изминалата година родителите на Дарина - Ваня и Георги Министерски. След сполетялата я трагедия, Ваня Министерска превръща борбата с домашното насилие в своя кауза. Десетки жени се обръщат към нея за помощ. Тя е и сред майките, които отидоха в парламента и поискаха да отпадне съкратеното съдебно следствие при тежки умишлени престъпления. Една от важните промени, за които жената продължава да настоява, е близките на жертвите на престъпления да бъдат информирани за хода на разследванията. Ще се боря, категорична е Ваня Министерска.





14 708 подписа в петиция за

доживотен затвор за Викторио

14 708 души на цели 280 страници са се подписали до момента в петицията, в която се иска доживотен затвор без право на замяна за Викторио Александров. Подписите са депозирани в Народното събрание, в Министерския съвет, президентството и до главния прокурор. “Те бяха брутално убити на 29.10.2018 г. в София от Викторио Александров - “баща” на малката Никол! Искаме обективна и справедлива присъда, отговаряща на два отнети живота, единия от които на собственото му дете! Искаме процес без прилагане на съкратено съдебно следствие и без намаляване на присъдата с 1/3!”, се казва в петицията.

От парламентарната канцелария уведомяват Ваня Министерска, че петицията е изпратена до правната комисия на парламента.

А от администрацията на президента я препращат към главния прокурор Сотир Цацаров с молба да вземе отношение по въпроса.


Четете още:

🔴 Станишев показа децата (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

🔴 Племенникът на Слави изригна: Проваляте личния ми живот  

🔴 Лоши новини за Стоянка Мутафова-Актрисата бере душа в болницата





Източник: 24 часа





Коментари

горе