Хлебарки и кости в детска кухня / СНИМКИ



"ДМК Пълно коремче Асеновград, доставят в Пловдив и околните населени места. За пръв път не пасирах допълнително и се натъкнах на това. Внимавайте!"

Това написа майка в социалните мрежи и показа нагледно "находката". Много пъти сме писали за качеството на храната, която се предоставя на нашите деца - особено на най-малките и в този смисъл - най-беззащитните, тези, които могат да се задавят, чиято имунна система все още е крехка и които в крайна сметка няма как да се защитят сами. Но... като че ли кучетата си лаят, керванът си върви, и това е.

Позволяваме си да го напишем, защото сигналите за мухи, гъсеници, кости, пластмаса, неидентифицирани (нелетящи) обекти и пр. шестват из мрежата тревожно често и без прекъсване.





Ето какво разказа друга майка, ползваща същата частна детска млечна кухня "Пълно коремче", от която се възползват доста пловдивски майки, особено през уикенда:





"Аз намерих дебела хартия, като гумирана, при което веднага ги потърсих, за да им кажа просто да завишат контрола, защото все пак се хранят бебета с тази храна... И познайте какъв беше отговорът им? Ами, аз можело вътре и хлебарка да сложа... Казвам им, снимала съм го, дайте имейл или ми кажете къде да ви изпратя снимката и да си познаете хартиената опаковка, защото аз можеше спокойно да я пасирам и да не разбера, че я има, макар че парчето не беше малко и стоеше като гумирано.





И те пак ми отговориха, че не искат да им пращам нищо, защото ако съм искала да докажа, че е тяхно, трябвало на място, когато я взимам да го покажа. Ами не знам за вас, но аз не отварям манджата, когато я взема на място и да ровя да видя вътре какво се крие... Да не говорим, че аз се обадих не с цел да се заяждам или да си търся правата, а за да вземат мерки! Не знам защо очаквах от тях по-нормална реакция, да се заинтересоват, да се извинят... Но както и да е. Спряхме да вземаме кухня от тогава!"

В дискусията се включи и друга опарена майка:

"Нищо не се е променило значи. Преди 6 години аз намерих клечка в супата на дъщеря ми. Отношението им беше потресаващо, след като споделих..."





Както можете да се досетите, примерите за находки в детската храна на "Пълно коремче" могат да продължат, и то доста напоително:

"Тия още преди 3 години се изложиха, като разнесоха на всички меню с развалена рибена супа".

"Миналата година пробвахме рибена супа от "Пълно коремче" и получи обрив детето, нулево качество, стари/некачествени продукти, смених ги с Хер Бебе и нямаше никакъв проблем".

Само да не си помислите, че списъкът с детски кухни, предлагащи към храната странни "бонуси", се ограничава с "Пълно коремче"! Не! Конкретният случай с тази кухня провокира и други майки да покажат разни неща, които откриват в бурканчетата:





"Костта, която намерих в днешната рибена чорба на "Ян Бибиян", написа майка от Пловдив и показа: 

Което пък стана повод да разберем, че друга майка е открила веднъж 3-сантиметров найлон, косъм и кокъл в пилешкото, и също е сигнализирала, и също няма никаква реакция...

Е, уважаеми мами, това е положението. Но нямаме никакво намерение да ви призоваваме да си готвите сами...


Четете още:

🔴 Урок за мъже: Поздравявайте хората, които срещате, защото на връщане може да имате нужда от тях

🔴 Влизаме в Гърция през нов ГКПП

🔴 Това е убиецът на красивата Хабибе от Кърджали





Източник: glas





Коментари

горе