Не споделяйте нищо за плановете си, особено когато те са определящи за щастието ви



Не трябва да „тръбите“ как бързо напредвате или ще напреднете в службата си. Нито да информирате когото и да било относно сривовете във вашия напредък. Защото веднъж направили го, околните ще се опитват по някакъв начин да се „вмъкват“ в живота ви, давайки ви съмнителни съвети. Но което е по-лошо, ще завиждат на вашата целеустременост и множащо се богатство.





Затова, след като сте достигнали успехи в дадена област, не се хвалете! Старите хора казват, че ако не искате да ви завиждат, то обичайте тишината. За да не ви „урочасат“. Не е нужно да демонстрирате колко богати сте станали, като пръскате безразборно пари наляво и надясно и да прелитате с частния си самолет над световноизвестните курорти. Истински богатите не го правят и за живота им се знае съвсем малко.





Те живеят комфортно семпло, което е предпоставка децата им да не се разглезят непоправимо. Разбира се, ако вече принадлежите към категорията на милионерите, то съвсем не е нужно да ходите в стари дрехи – това е твърде подозрително и околните ще си помислят, че скривате богатството си, защото, вероятно, то е било спечелено по нечестен път. Не се „набивайте в очи“, защото така е много вероятно да станете прицел на измамници или престъпни елементи, които ще се стремят да се докопат поне до част от богатството ви. 





Внимавайте да не съобщавате за плановете си, особено когато те изглеждат грандиозни. Защото е неписано правило, че ако огласявате предварително своите планове и намерения, ще е далеч по-трудно да ги реализирате. Защото след като сте ги обявили на всеослушание, те ще престанат да бъдат за вас така силно желани, тъй като вашите приятели и околните вече ще са ви се възхитили. С една дума – ще сте загубили мотивация. А за да постигнете плановете си както в личен аспект, така и в бизнеса (което ще ви направи щастливи), ви препоръчаме да не допускате следното: първо, да крещите за щастието си във Фейсбук; второ, да показвате, че сте в депресия; трето, да споделяте за своите мечти и цели; четвърто, да търсите одобрение от познатите относно намеренията си; пето, да „рекламирате“ живота си в Инстаграм, за да покажете колко много струвате; шесто, да се обяснявате на когото и да е било, за да доказвате успехите си; седмо, да „шумите“ излишно около себе си. По този начин лесно ще постигнете поставените си цели и ще се радвате на така желаните независимост, спокойствие и щастие. 


Четете още:

🔴 Зеолитът от Родопите лекува

🔴 Притчите никога не лъжат: Понякога не трябва да съжаляваме за загубата

🔴 Хора, ние стигнахме дъното... и е време да палим свещи за България





Източник: vsyakajena





Коментари

горе