Мирно пред генерала! Такива като него дълго време ще ни трябват!





Читател  изказа онова, което мисли относно ситуацията в момента в България и по света. Даваме му думата веднага:

"Здравейте, казвам се Петър Торозов и съм написал обръщение, повлиян от изказването на ген. Мутафчийски, за публикуване в негова защита. Благодаря ви, ако публикувате това писмо! Вярвайте, че всичко ще се оправи с много дисциплина! Пазете се!"






Мирно пред генерала

Не, това не е казармена команда, това е човешка дума за уважение и обич към лице, носещо голямото звание ЧОВЕК. Някакси свикнахме да го виждаме редовно на телевизионния екран - него, генерал Мутафчийски. От там ни гледат уморените очи на човек в генералска униформа и в тях сякаш е събрана мъката на целия български народ.






След всяко появяване на екрана този поглед сякаш успокоява: не се бойте, ще ви помогнем! И ние вярваме, вярваме на ЧОВЕКА, на генерала, на военния лекар МУТАФЧИЙСКИ. Та можеш ли да не повярваш на офицера от българската армия, на началника на ВМА и главен лекар на въоръжените сили на Република България.

Да, той е този, който лекуваше в Кербала и Афганистан, автор на много научни трудове, уважаван от всички военен хирург. Имам чувството, че този симпатичен генерал не е почивал и не е спал от началото на коварната грипна епидемия. Малко са хората, които приемат лечението на един цял народ като свое лечение, като лечение на най-близките си. Оказа се,че тази ранима душа под генералски пагон е готов за това.






СКЪПИ БЪЛГАРИ,

нека помогнем на Генерала -Човек поне малко да свали от това тежко бреме - здравето на народа, от генералските пагони. Генерали като Мутафчийски още дълго време ще ни трябват - нека да ги пазим - те са народно богатство!

О.р.ст.л-т П.Торозов


Четете още:

🔴 Пристигнаха 12 автобуса с наши сънародници от рискови държави

🔴 4-годишно с 38.8 градуса кацна на Летище София

🔴 Задължителна карантина при пристигане в България от още 5 държави





Източник: plovdiv24





Коментари

горе