Американски режисьор се влюби в Пловдив и засне филм за България



Американски режисьор се влюби в Пловдив и засне филм за България

Заснетият с дрон „От изток на запад” на Брайън Лейтън шества на кинофестивали по света

Американският режисьор и оператор Брайън Лейтън засне живописен филм за България, който попадна в официалната селекция на редица фестивали за филми с дронове по света. През лятото на 2016 г. той дойде за пръв път в Пловдив за дебютното издание на фестивала „Drone Up”.  

„Бяхме запленени от уникалната архитектура и решихме да обиколим България. Снимахме много неща - от древните руини до нарисуваните с графити комунистически паметници”., отбелязва той.

Тази година неговата лента „България: От изток на запад” спечели наградата на публиката на втория фестивал за филми с дронове в Пловдив. Филмът попадна и в официалните селекции на десетина фестивала за филми, заснети с безпилотни летателни апарати, които се провеждат в цял свят.

„Горещо препоръчвам на всеки да посети България и да опознае тази невероятна страна”, зове Брайън. Във филма са показани както старини като Античния театър и Стария град на Пловдив, Рилския манастир и Седемте езера, така и монументални паметници от епохата на социализма като чинията на Бузлуджа, Братската могила и Альоша. Видеото е озвучено с импровизация с каба-гайда на SKILL.


Четете още:

🔴 ДЪЛГАТА СТЕНА И БЪЛГАРИТЕ

🔴 Не сме роми, че да чакаме на подаяния

🔴 Исторически български медал от Световно по борба





Източник: plovdivtime





Коментари

горе