Диетите на диетолозите: как да отслабнем ефикасно с режимите на проф.Мермерски, д-р Емилова и проф.Байкова



Думата "диета" е фикс-идея за много от нас. Нездравословният начин на живот прави отслабването и поддържането на форма все по трудно.

Затова решихме да съберем за вас режимите на трима от най-реномираните диетолози и специалисти по здравословно хранене у нас - проф.Христо Мермерски, д-р Людмила Емилова и доц.Донка Байкова. С тяхна помощ ще може да свалите дори до 10 кг на седмица, стига да ги спазвате правилно и да не криввате от режима.





Преди обаче да се запознаете с техните съвети, придържайте се към няколко на пръв поглед маловажни правила: 

- Заредете обилно хладлника с полезни храни, като пазарувате не повече от 1 път седмично. Не влизайте в магазините, когато сте гладни. 

- Не се заблуждавайте, че ако консумирате много и само месо, непременно ще ослабнете. 

- Не само подземната част на червеното цвекло е полезна, но и листата му. Те са един от най-богатите източници на калий и малцина знаят, че той е изключително необходим в процеса на отслабването. Прибавяйте листата към ястията и салатите 





професор Мермерски

Проф. Христо Мермерски: Витаминозна бомба стопява шкембето

Отричам гладуването. Само за седмица могат да се стопят 6-7 кг и кожата да стане като копринена - с приятен режим на нормално хранене, който ще пречисти от отрови бъбреците, черния дроб и целия организъм. 





Първи ден: сутринта изпивате на глътки 1 чаша топла вода с 1 лъжичка ябълков оцет и 1 лъжица полифлорен мед.

След 1,5 часа хапнете салата от 4 настъргани пресни моркова /най-силните антиоксиданти!/ + зехтин + сок от 1 лимон. Салатата яжте в продължение на 3-4 часа, така стомахът се свива и рецепторите на глада се успокояват.

След обяд хапнете 2 ябълки, а в 17 ч. – шопска салата без сирене – това е вечерята. 

Втори ден: За закуска 1 кофичка кисело мляко с 2% масленост + 1 лъжица мед +1 лъжица пектин и 20 капки прополисна тинктура + 1 чаена лъжичка канела /за сваляне на захарта в кръвта/.





На всеки 2 часа се хапва от тази смес, като пак може да се пие вода с ябълков оцет. Още: 2-3 резенчета ябълка и хапка банан.

За вечеря – 1 сварено яйце. 

диетата на д-р Емилова

Проф. Людмила Емилова: 5 кг диня сваля 5 кг за ден

Само за 1 ден можете да свалите от теглото си 5 кг, стига да изядете една диня, тежка 5 кг. Разбира се, не с корите, както направи една моя пациентка. Тя ме потърси заради заболяване на детенцето й, което поддържаше висока температура и вече не му действаха антибиотиците. То се оправи, но майката не разбрала добре и консумирала динята с корите. Оплака ми се, че просто не могла да се справи с последните парчета... Динята не бива да е ледено студена, каквато пък изяде друг мой пациент и си навлече голяма беда.





И така: целият ден яжте само и единствено леко охладената 5-килограмова диня, без да пиете вода. В динята има достатъчно течност, хапвайте по малко от нея на всеки 1 час. Всичко необходимо за човешкия организъм се крие в динята – и витамини, и минерали. Ще се изумите от страхотния ефект! 

Донка Байкова





Проф. Донка Байкова: Една филийка с лютеничка - може

За скоростно отслабване аз препоръчвам редуването на плодово-зеленчуков с белтъчен и въглехидратен ден. 

Първи ден: сутрин яжте всички плодове, без банан и пъпеш.

На обяд – пак плодове и салати от зеленчуци, без картофи и кисело мляко.





За вечеря, ако гладът е вълчи, може една тънка филийка с лютеничка. Или т.нар. зеленчуков сандвич – филийка с доматче и 2-3 маслинки.

 Втори ден, белтъчен: Цял ден се яде само риба и плодове, като 5 пъти се консумира едно и също нещо. Защото при подобно повторение организмът няма нагласата да усвои цялата храна и изхвърля част от нея, каквато е и целта ни. 

Трети ден: отново плодово-зеленчуков. Четвърти ден: въглехидратен. Позволява се сутринта купичка с овесени ядки или зеленчуков сандвич. На обяд – кафяв ориз или леща, а за вечеря – постно ястие и салата. Може и 1 яйце. И този ритъм на диетата се върти около седмица, докато ефектът не стане видим. А той не закъснява. 


Четете още:

🔴 Супер метод за приготвяне на разсад за домати-расте 2 пъти по-бързо от обикновения начин

🔴 МАДЛЕН АЛГАФАРИ: ЧАША СЪЛЗИ МОЖЕ ДА ВИ ОТРОВИ, А НАСЛАДАТА СЕ КРИЕ В ЧОВЕШКОТО ОБЩУВАНE

🔴 Безработният внук на Цар Киро се похвали с джип за стотици хиляди и се позова на Христос (СНИКИ)





Източник: За Жената





Коментари

горе