Рибари печелят от продажба на риба от Стряма, миришела отвратително / СНИМКИ



Придошлата река Стряма причини авария на известен рибарник над град Баня и тонове риба бяха повлечени по течението. Много баненци са окупирали различни райони край реката и... ловят риба.

Някои от хората ловят с ръце, а други с въдици. Бракониерите като невидели събират огромно количество пъстърва и шаран и го слагат в чанти, чували или кофи. Те казват, че ще съхраняват рибата във фризерите си, но екипът ни научи, че част от хората продават рибата.





Изобилие от изхърлена от водата риба има и по поляните край реката - това бе установено от наша проверка. 

Както съобщихме по-горе, рибата неправомерно се събира от бракониери и се продава от името на рибарника. Това се случва без да са спазени необходимите мерки за безопасно съхранение. Получихме информация от наши източници, че четирима човека, събиращи риба край реката, са спечелили солидна сума от продажбата й.





Няколко жители на Баня споделиха, че са направили грешката да опитат от вече приготвена риба, хваната от Стряма край Баня. Рибата миришела отвратително - на тиня. Вкусът също не бил впечатляващ, а точно обратното.

Много вероятно е рибата да е замърсена, което може да причини хранителни натравяния и други негативни последствия. Призоваваме Изпълнителната агенция за рибарство и аквакултури, както и заинтересованите институции, да извършат проверка. 





Припомняме, че преди дни река Стряма излезе от коритото си след обилните валежи от дъжд и заля ромската махала в град Баня, Карловско. Наводнени са много къщи в махалата - хората бяха изпаднали в паника и ужас, някои се опитваха да спасят жилищата си, а други просто се евакуираха при роднини. Улиците в квартал "Стряма" бяха блокирани от вода, а част от паркираните автомобили - затънали в кал. 






Четете още:

🔴 Бивши почивни станции по морето и чисто нови хотели отиват на тезгяха

🔴 Здраво захапаха нежната половинка от семейство Джаферович: Ужасно мрънкало!

🔴 Екипът на "Преди обед" тази седмица нищо чудно да се избие до петък!





Източник: glasnews





Коментари

горе