Сигнал срещу мобилен оператор: Поредно огорчение! Ще прекратя абонамента си, ако спрат някои от тези каналиРежисьорът и оператор Димитър Липовански чрез пост в социалните мрежи изрази своето разочарование срещу "Йетел". Причината е, че телекомът вече е спрял да разпространява качествена музикална платформа, която е и била причина Липовански да се абонира за тях.

Ето цялата публикация на Липовански:

Абонирах се за Yettel TV на първо място заради заявената от вас уникална възможност да имам достъп на една платформа до програмите на Mezzo; Mezzo life; IConcerts; Djazz; Cmusic, въпреки съществуващите (и досега) технически бъгове и несъвършенства на платформата ви.

Зарадва ме факта, че голям доставчик на съдържание е проявил чувство за отговорност и разпространява музикални програми, които са израз на същността и смисъла на музиката като уникално човешко достижение. Със съжаление трябва да отбележа, че от началото на декември (ориентировъчно) 2023 спряхте разпространението на Djazz, а от началото на януари 2024 спряхте Mezzo.

Поредно огорчение. Да, известно ми е, че публиката, предпочитаща класическа музика и джаз в България вероятно е около 1% от абонатите ви. Но този 1% са вашите абонати, които носят в себе си онези добродетели, които правят света смислен. Бъдете прозорливи, не се отказвайте от нас.

Възстановете излъчването на Mezzo и Djazz! Завишете с 1 или 2 стотинки на абонат месечните такси на чалга каналите и покрийте евентуалните загуби от това, че излъчвате световна качествена музика. Бих ви предложил и друго - аз съм готов на същата (и даже по-висока) месечна цена, която сега плащам, да гледам избрани от мен 30 канала, а не 267, от които така или иначе гледам същите 30. Информирам ви, че ако спрете още един от изброените по-горе канали ще прекратя абонамента си.

Знам, че няма да се трогнете от жеста ми, но това е единственото, което мога да направя, за да изразя своя протест.

С вашата фирмена политика вие ме принуждавате, въпреки волята ми, да търся алтернативни и не винаги законни начини да достигам до телевизионното съдържание, което предпочитам. Ние, които обичаме класическата музика и джаза сме също хора, които имат своите права. И човешки, и потребителски. По света се съобразяват с това, но в България - не, долълва Димитър Липовански.

Teзи канали, които Липовански посочва са сред гарантирани за абонатите на "Йетел". Поне това сочи този списъкс канали.  Т.е дори и правата им на разпространение да изтекат от "Йетел", то те ще останат в програмата на клиента до края на договора му. Taка че причината за спирането им буди недоумение. 


Четете още:

🔴 Зрелищен екшън с тийнейджъри до НДК и мол "Парадайс"

🔴 Люси Дяковска спечели германския еквивалент на "Сървайвър" - честито! / СНИМКИ

🔴 Европа реши! Въвеждат се нови правила за електроуредите вкъщи, вече ще...

Източник: plovdiv24

Коментари

горе