Голяма излагация на Ники Кънчев в "Стани богат" по БТВНовият сезон на „Стани богат“ стартира ударно със завръщането като водещ на Ники Кънчев след 10 години. Популярният журналист нееднократно подчертава именно това и не пропуска да напомня колко щастлив се чувства. Тази вечер дори каза, че изглежда като човек, на който току-що му е свършил личния локдаун.

Не липсват обаче и критики към поведението на Кънчев, който понякога „чете морал“ на участници и жокери от публиката ако не знаят някой от отговорите.

Тази вечер той направи доста сериозен гаф при един от въпросите и то след като леко се скара на участник и неговия жокер от публиката за непознаването на някои от великите личности на българския спорт.

На „стола на богатството“ седна Петър Пижев, чиято работа е да следи развитието на пазара в областта на хотелиерството, а също така е каратист с жълт колан.

Осмият въпрос към него бе „Кой български баскетболист играе в НБА преди Александър Везенков?“ – Атанас Голомеев, Георги Младенов, Георги Глушков или Тодор Стойков. Той призна, че знае, че Везенков играе спорадично по 10-ина минути на двубой, но не успя да се сети в кой отбор, като Кънчев му напочни, че е Сакраменто Кингс. След това водещият започна да го пита – колко български баскетболисти са играли в НБА, от колко години е този баскетболен турнир, дали от 20, 50 или 100.

Участникът каза, че най-познат от четиримата му е Тодор Стойков, но прецени да звъннне на приятел – Калина Иванова от София. Петър обаче зададе въпроса доста продължително, а тя така и не успя да отговори в 30-те секунди време.

Затова Пижев извика и жокера си от студиото – неговия брат Благой. Той бързо сподели, че единственото име, което му говори нещо, е на Тодор Стойков.

Тук Кънчев им каза леко назидателно следното: „Момчета, искам да ви кажа, живи и здрави, че това са имена от алеята на българската слава на баскетбола, различни епохи, различен баскетбол. Легенди. Всичките, и четиримата. Някои са по-възрастни, някои ги няма между нас“.

Те решиха, че биха запомнили Георги Глушков, но все пак си признаха, че не е задължително, че щом те не го знаят, той да не е верният отговор. В крайна сметка избраха да заложат на Георги Младенов, но водещият ги попари, че верният е Глушков.

Тук Кънчев, който по-рано им направи забележка, че не знаят кои са тези баскетболисти, направи цели два гафа за легендите. Първо, той каза, че Глушков е роден в Ямбол. Всъщност, бившият баскетболист на Финикс Сънс е роден в Трявна, а в Ямбол е играл като състезател. Освен това каза, че Георги Младенов е треньор в Италия, а това отдавна не е така, тъй като от 2021 г. е начело на Миньор 2015 (Перник).

„Има хора, на които имената трябва да се знаят, независимо от кой спорт или коя професия са. Това са българи, които са ни прославяли“, каза Кънчев докато изпращаше Пижев, но думите му може би леко олекват, тъй като самият той сгреши важни факти за двама от четиримата баскетболисти.


Четете още:

🔴 "Ергенът" започна! Големи джуки, едри задни части с целулит и ЗАПЛАХИ ЗА БОЙ в новия сезон

🔴 Гръцки пазар до България - дънки 10 евро, сирене - 5,90, обилен обяд за двама с узо и вино / СНИМКИ

🔴 България влезе в топ 5 в света, но новината не е добра

Източник: vihrogon

Коментари

горе