Управител на магазин: Кашкавалът колкото повече отлежава, толкова по-скъп ставаКакво показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържища за изминалата седмица относно цените на кашкавала.

Кашкавалът в София на едро струва между 19 лв. и 23 за кг, в област Пловдив също има скъп кашкавал, но може да се намери и по-евтин. Цените там на едро са от 15,50 лв. до 23 лв., а в Стара Загора кашкавалът на едро е 15,46 лв. за кг. В област Добрич цената е 11,39 лв.

"Хората искат нещо качествено, което да знаят, че е направено от мляко. Имаше лек ръст на цената. В нашия магазин кашкавалът е от 20 лв до 32 лв за кг", коментира пред Bulgaria on Air Александра Попова.

Тя е управител на магазин за месо и млечни продукти в столицата.

"За цената на кашкавала е много важна маслеността и колко време е отлежал. Колкото повече е отлежал, толкова по-скъп е", поясни още Попова.

Според нея цените на млечните продукти варират в зависимост от региона на производство и от дистрибуцията.

"Цената варира около 15% като в Асеновград и Пловдив, работим с малки мандри. Там доставката е по-малка. Хората нямат дистрибуция до София, аз трябва да наема дистрибутор и да му платя. Следва наемът, в София са много скъпи и заплатите", коментира още управителят на магазин.

За да разберем какво слагаме на масата, е важно - винаги да четем етикета.

"Като прочетем отзад на опаковката, трябва да пише, че е произведено само и единствено от мляко, да няма Е-та, консерванти, да има само една закваска", допълни тя.


Четете още:

🔴 Тото през сълзи: Не заслужавам да съм щастлив, не заслужавам и жената до мен

🔴 Собственикът на "Еконт": ПП-ДБ са средство за удоволствие в ръцете на сексуален доминант

🔴 Геро става водещ на ново риалити, зрителите го попиляха

Източник: plovdiv24

Коментари

горе