Всеки клиент на тази голяма родна банка трябва да знае това, за да не си изпати жестоко СНИМКАИзмамниците в онлайн пространството имат нова стратегия. Отново се завъртя опит за фишинг, като в основата е голяма родна банка. Този път обаче схемата е завъртяна около договора на клиентите. 

Потребителите получават в електронните си пощи мейл, в който се алармират клиентите на банката, че има изменения по общите условия за ползване на дигитални услуги. По тази причина клиентите трябва да се запознаят с нужната информация.

За "улеснение" на потребителите има и съобщение с вграден хиперлинк.

Логoто на банката обаче е поместено, за да се имитира автентичност на съобщението.

И макар че всичко изглежда достоверно, мейлът, от който е изпратено съобщението, издава, че става въпрос за измама. Адресът е формиран от думи, свързани с банката и нейни услуги "dsk", "bank", "otp".

Проверка в сайта на банката също показва, че няма съобщение за "извършени изменения по общите условия за ползване на дигитални услуги"

Ето и самото измамно съобщение:

Уважаеми клиенти,

Съгласно извършените изменения по общите условия за ползване на дигитални услуги, ние изпращаме информативно известие, което цели да запознае всички наши клиенти с извършените промени по договорни отношения. Апелираме към запознаване с нужната информация.

За да се запознаете със съобщението натиснете тук.


Четете още:

🔴 ФЕНОВЕ СА БЕСНИ: Мария се подигра с Цеца в „Капките"

🔴 Невена и Венко: При Слави бяхме като в затвор

🔴 Владимир Зомбори проговори за миналото си

Източник: Блиц

Коментари

горе