Един български град вече догони по заплати Европа, посочи Хампарцумян"Интелигентните, космополитни и образовани хора са по-малко склонни да завиждат. Обикновено завиждат хора, които ходят по врачки и търкат билетчета, тоест по-нискообразовани. Там не очаквайте съчувствие към успешните." - това категорично мнение изрази банкерът Левон Хампарцумян в интервю пред "Марица".

Той коментира и в какво е добре човек да вложи парите си, ако има повечко от тях и иска да спечели допълнително.

Освен това Хампарцумян разкри за какво трябва да внимават хората, които са решили да купуват имот - било то за лично ползване, препродаване или отдаване под наем:

"Ако човек купува жилище за собствено потребление, може да си позволи малко повече, но не бива да е кредит на върха на възможностите му.

Защото, ако утре лихвите тръгнат нагоре, ще има затруднения с плащането. Но просто да си направи сметките за 20-30 години".

"В България винаги трябва да имаме предвид две неща -  никой никога не е умрял от глад и никой никога не е умрял на барикада", отсече банкерът.

Като говорим за конвергенция на доходите спрямо средните за Европа, трябва да знаем, че това се отнася не само за заплати, но и за цените.  София вече има стандарт среден за Европа, посочи той.

Вече Пловдив, Бургас,  Варна догонват. Там хората с добра работа и образование имат доста висок стандарт. Не говоря за сивия сектор или криминалния.

Но и техният стандарт не е лош. Това също е част от българската икономика, независимо дали ни харесва.


Четете още:

🔴 Красавица като майка си! Наталия Гуркова показа порасналата си дъщеря / СНИМКИ

🔴 Волгин потвърди, че става евродепутат и нападна „Величие": Те са дийп фейк на САЩ

🔴 Градушка като лешник и силна гръмотевична поразиха Сунгурларе / СНИМКИ

Източник: Petel

Коментари

горе