Портрет на Живков краси кметски кабинет



Кметът на петричкото село Самуилово Кирил Стоянов остана без портрета на бившия първи на БКП и ръководител на страната ни Тодор Живков. Но не го е махнал от страх, че депутати искат със закон да забранят всякакви комунистически символи, а на нарушителите да се налагат глоби.

“Рамката се повреди и поръчах нова. Пак ще краси Тато кабинета ми. Нищо не ме учудва в тази държава. Те стотици училища закриха, та няма да премахнат и паметниците на комунизма…Чудят се каква щуротия да измислят. Това е безумие”, коментира селският управник.

Признава, че поставил портрета на Тодор Живков в кметството преди няколко години. За да покаже, че той все пак е бил истински ръководител на държавата. И е поощрявал строителството, а не разрушението. “А какво да правим с паметника на комуниста Антон Попов в селото ни. Да го блъскаме ли? Та това е история, добра, лоша, вземаме си поуките, но без да събаряме и унищожаваме”, казва кметът на Самуилово.

Кирил Стоянов признава, че ще махне портрета на Живков, ако се приеме забраната на комунистическите символи. Но ще го замени с образа на президента на Русия Владимир Путин. “Доколкото съм запознат, в Русия в момента няма комунизъм и няма да е проблем ликът на Путин да краси кабинета ми. Македонците пеят песни за него, аз пък ще сложа портрета му в кметството”, зарича се Кирил Стоянов.


Четете още:

🔴 Драматургът Христо Бойчев: Да внесат 1 милион арабки в Германия, иначе ония погват и мъжете

🔴 Бдение срещу подмяната на историята в Смолян (Снимки)

🔴 Най-красивите българи за 2015-а година: Поет и преводачка (Видео)





Източник: Труд





Коментари

горе