Използвайте 4 природни средства за подобряване на слуха



Загубата на слух настъпва, когато малките клетки, действащи като рецептори на звука във вътрешното ухо, започват да се влошават постепенно. Други фактори, които могат да допринесат за това състояние, са многократно излагане на високи звуци, сърдечно-съдови заболявания, проблеми с кръвообращението и дори генетиката. Имайте предвид, че загубата на слух може да се дължи на ушна инфекция, възпаление на средното ухо или запушване на вътрешното и външното ухо.

Ако забележите някои от гореспоменатите симптоми при загуба на слух, е необходимо да се консултирате с личен лекар, за да се определи диагнозата и да се предотврати влошаване. Някои природни средства могат да помогнат за облекчаване на състоянието и да забавят загубата на слух при поява на първи симптоми.

Смесете равни количества мед и канела. Консумирайте по 1 чаена лъжица от лечебното средство сутрин на гладно и вечер преди лягане.

  • Зелен чай и червено вино

Всички знаем, че червеното вино и зеленият чай са полезни за здравето на сърцето, имунната система и настроението. Въпреки това, няколко научни изследвания са потвърдили, че червеното вино също може да бъде полезно, когато става въпрос за загуба на слуха. Червеното вино съдържа антиоксиданти, които могат да осигурят защита на космите, локализирани във вътрешното ухо. Тези косми пречат на външните фактори да увредят слуха. Това твърдение важи и за зеления чай.

  • Масло от чесън

Чесънът е зеленчук, който се използва за лечение на различни заболявания. Ако искате да подобрите вашите слухови способности, тогава направете тази рецепта. Обелете 2 скилидки чесън и ги нарежете. Изсипете ги в 1/4 чаена чаша зехтин. Загрейте сместа на умерен огън за 2-3 минути и я оставете да се охлади. Прецедете я с тензух и я изсипете в подходящ съд. Нанесете по 2-3 капки от лечебното средство в засегнатото ухо и използвайте марля, за да запечатате зоната.

  • Червен лук и чесън

Благодарение на тази мощна напитка, вие ще бъдете в състояние да подобрите вашите слухови способности. Смесете 30 милилитра сок от червен лук и 30 милилитра сок от чесън. Консумирайте лечебното средство всеки ден в рамките на 2 седмици.

Забележка:  Преди да приложите тези или други процедури за облекчаване на предотвратяване загуба на слуха, е необходимо да се консултирате с лекуващ лекар.


Четете още:

🔴 Софийска община подкрепи идеята билетчето да поскъпне до 1,60 лв.

🔴 В Пазарджик активно се пропагандирало в полза на "Ислямска държава"

🔴 Ето кои са БЪЛГАРСКИТЕ ФИРМИ, замесени със СВЕТОВНИЯ СКАНДАЛ с "Панамските документи"





Източник: Фрамар





Коментари

горе