Иракли – едно от малкото незасегнати кътчета на България. Вижте, посетете и се насладете на тази БОЖЕСТВЕНА КРАСОТА! (СНИМКИ и ВИДЕО)



Иракли се намира на 30 километра от Несебър и на едва 9 километра от курортното градче Обзор. Местността е защитена и плажната и ивица  е дълга цели 3 километра и  изключително чиста. Подобна околна среда няма как да бъде открита на друго място из българското Черноморие. Тя стига чак до нос Емине. Плажът е съставен от чист пясък, без каквито и да било камъни или скали, кристално море и гъста, прохладна гора.

Морето е чисто и появата на водорасли е по-скоро изключение, за разлика от плажовете край Варна и Бургас. В случай, че някой иска да избяга от жаркото слънце, то той може да направи това в близката гора, чието начало е в непосредствена близост до плажа.
Зоната е защитена заради разнообразието от животински и растителни видове, които са част от Червената книга на България. Това място е дом на много птици, както и на растения, като пясъчна лилия и млечка.

Ако имате желание да прекарате лятната си почивка в отдалечен от цивилизацията район, то местност Иракли е точно за вас. Местността  отдалечена от големите курорти и е обект на посещения най-вече от млади хора, имащи желание да се докоснат до незасегната от цивилизацията  девствена природа. От юни до септември там могат да се забележат множество палатки, като условията за почивка са чудесни, ако сте готови да се разделите за няколко дни с лукса на съвремието и да се оставите в ръцете на прекрасната вода, чистият плаж и страхотните представители на флората и фауната.

26. Красотата на Иракли

За хората, които все пак искат известен контакт с цивилизацията и домашни удобства, Иракли предлага и бунгала. Край плажа на Иракли има и голямо количество бунгала, като те са дом за цели семейства в периода от юни до септември. Бунгалата предлагат стаи с по две или три легла. Освен това в тях има хладилници, сателитна телевизия, а също така и паркинги.

Иракли е запазена марка за посрещането на „Джулай морнинг”, като това е един традиционен празник за средата на лятото. Със своята девствена природа, местността е магнит за много художници, фотографи и музиканти.

%d0%b2-%d1%81%d1%8a%d1%80%d1%86%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d1%83%d1%82%d1%80%d0%be%d1%82%d0%be

В сърцето на утрото,  Иракли, река Вая   автор: Божана Божкова‎

Плажната ивица е известна освен за любителите на изкуството, също така и за феновете на нудизма. Изолираната местност е предпоставка за много хора да захвърлят притесненията и дрехите си и да се отдадат на нудистки плажни преживявания.

vaya-beach-%d1%8e%d0%bd%d0%b8-2016

плаж Вая, автор: Койчо Вълков‎

Иракли - дано остане все така непокътнато

Местността има богата и древна история. Само на 3 километра от плажа се намира град Емона със своето пристанище. Пристанището и фара се откриват в картите на мореплавателите през вековете, което е доказателство, че те са били известни на хората от много години насам. Град Емона се е появил някъде в средновековието, като зоната около него е била изключително развита до падането на България под Турско робство, тогава тази местност запада. На около 2 километра от Емона се намира Нос Емине, това е най-източната точка на Стара планина.

%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%ba%d0%bb%d0%b8-2

Иракли, автор: Светослав Стойков

В случай, че искате да се отделите от напрегнатото ежедневие и суматохата на големите градове и курортни села, то защитена местност Иракли е за вас. Едно от малкото девствени места из българското Черноморие.

Може би ще харесате също:


Четете още:

🔴 Гробница на тракийски цар лежи под 26 м насип край Маноле

🔴 Забърдо ще плати глобата на инвалид, разследван за незаконна сеч

🔴 Осми фестивал на българите по света "Аз съм българче"





Източник: opoznaybulgaria





Коментари

горе