"Замунда" се завърна като "Зелка"



„Замунди“-те спряха, но отново е налична „Зелка“, версията на едната от тях. Най-популярният пиратски сайт за сваляне на музика и филми zamunda.net бе спрян преди няколко дни. До алтернативния zamunda.se достъпът също бе отрязан вчера. Съдържанието им обаче е свободно за ползване на друго място в мрежата. В zelka.org, клонинг на zamunda.se, безпроблемно може да се сваля цялата незаконна информация, която обикновено е налична в торент сайтовете.

Според Явор Колев от Главна Дирекция „Борба с организираната престъпност“ вероятно е имало хакерска атака. За „Дарик“ той съобщи, че в ГДБОП не е постъпил сигнал за спирането на сайтовете. Очевидно Колев вече не вижда проблем около съществуването на „Замундите“ и техните производни.

Алтернативният zamunda.se се появи, след като през 2013 г. домейнът беше откраднат от служители на сайта. Явно собствениците са се застраховали срещу подобни проблеми и с трето бекъп пространство в мрежата.

България е една от най-пиратските държави в света. Тази година „успяхме“ да се наредим на второ място след Русия по нарушаване на авторските права.


Четете още:

🔴 Харманли- след бежанците

🔴 Седем тежки обиди, които децата никога не прощават на своите родители

🔴 Кожа бяла като на Снежанка! Не съм си и мечтала - това чудо трие като с гумичка петната и грозния сивкав тен!





Източник: Площад Славейков





Коментари

горе