Червеният конец е дяволски амулет! Вижте защо да не го носите



Много хора носят на лявата си ръка червен конец. На въпроса какво значи това и дали може да го носят християните, отговаря архимандрит Филип, помощник-пазител на пещерите близо до Киево-Печорската лавра. „Доколкото ми е известно, червен вълнен конец се носи на ръката като талисман срещу зло и болести.

Аз не желая да навлизам в подробности за ритуала, свързан с червен конец на ръката, тъй като Православната църква не одобрява различни амулети, талисмани и така нататък“, казва той. Всички тези традиции са останали от езичеството и се практикуват от различни видове секти. Всичко това е откритие на дявола. С цел да отдалечи хората от Бог и истинската вяра, дяволът предлага да вярваме в различни неща и на тези, които вярват, той сякаш действително им помага, но след време у тях се появяват сериозни духовни проблеми, добавя свещеникът.

Друго, толкова глупаво като носенето на конец със синьо мънисто против уроки, било и чукането на дърво и други подобни суеверия. По-модерните отци обаче си давали сметка, че открай време българският народ съчетава православието със суеверието и с различни езически практики и че ако Църквата официално анатемоса носенето на червен конец на ръката срещу уроки, това може да има обратен ефект и да отблъсне хората от Църквата. По българските земи е разпространено поверието, че червен конец се връзва за здраве и против зли очи. При жените конецът трябвало да се постави на лявата ръка, а при мъжете - на дясната.

 


Четете още:

🔴 Уникално прочистване на тялото от токсини! Този метод ще спре болките в гърба, ставите и врата

🔴 Проучване! Формата на лицето издава желанието на жената да доминира

🔴 В България нещата са трудни и отчайващи…





Източник: pik





Коментари

горе