Майка и дъщеря се откриха в Пазарджик след 36 години раздяла



Осиновена жена намери рождената си майка в Пазарджик след 36 години раздяла. Това е една от красивите истории, завършили с щастлив край благодарение на хилядите съмишленици, обединени от групата „Къде си?“.

При това младата жена, чието име не се споменава (при раждането е кръстена Надежда), успява сравнително бързо след публикуването на съобщението си да стигне до жената, която й е дала живот на 22 март през далечната 1981 година. Оказва се, че и майката – Дафинка, през цялото време отчаяно е търсила своето изгубено момиче.

Ето трогателното писмо на ощастливената дъщеря: „Днес е най щастливият ми ден, открих и се срещнах с БМ (биологична майка – бел.ред.). Тя много се зарадва и ми каза, че ме е търсила цял живот. Казала е на децата си за мен преди година и те са приели всичко това с разбиране. БМ ми каза и кой е ББ (биологичен баща – бел.ред.) и къде мога да го открия. 
Благодаря много на групата „Къде си?“ за съветите и напътствията които ми дадоха! Без тях нямаше да се справя сама. Оставам с тази група, за да помагам на останалите търсещи!“.

В „Пазарджишка Марица“ неведнъж сме ви разказвали за част от публикуващите в двете групи (другата е „Търсим се“) с тяхно съгласие. Десетки са хората от Пазарджишко или свързани с региона, които търсят биологичните си роднини. Една от тях е Димитрина Мелиду, която така и не открива до момента биологичната си майка в Пазарджик.

Издирват се родители, деца, братя и сестри, разказани са дори драматични истории за разделени близнаци. Някои твърдят, че само искат да знаят повече за произхода си и нямат претенции. Други са принудени заради наследствени заболявания, за чието лечение е необходимо да се проследи предисторията в предходни поколения. Не липсват и тежко болни, нуждаещи се от трансплантация и търсещи кръвните си роднини с надеждата да получат бъбрек или стволови клетки.

В последно време се пускат дори съобщения за дирене на съученици или другари от казармата. Те по-често завършват с хепи енд.

*Снимката е илюстративна.


Четете още:

🔴 Мая Манолова бясна! Атакува Европа за двойния стандарт в храните за българите

🔴 Десислава Радева: Аз съм открит човек

🔴 10 причини да не изпитвам носталгия по Народна република България





Източник: Марица





Коментари

горе