Българските ми квартиранти и делата им в Англия

Как да открием магията на любовта?Четейки последните дни различни материали за психологията на човешките отношения, почувствах, че научавам някои неща, които искам да споделя с читателите на нашия блог. Искам по-конкретно да се спра на магията на любовта, която се подпомага от улесняването на човешките взаимоотношения и процесите на общуване в днешно време. За да видим какви уроци може да даде животът на всички онези, които искат да установят някаква връзка, както и на тези, които искат да подобрят съществуващата вече такава.
Чувствате се готови да се влюбите, но се страхувате? Искате да установите някаква връзка, но не намирате подходящия човек? Чувствате безсилие и нервност по повод любовния Ви живот (или липсата на такъв)? Искате да освежите отново някоя Ваша лична връзка, но не знаете как? Вероятно, любовната Ви енергия е „блокирала”. Какво трябва да направите, за да я разблокирате и да се понесете по вълните на любовта?

Урок първи: Самочувствие

Всеки път, когато подценявате самия себе си и собствените си сили, всеки път когато за всяко положително нещо, което Ви се случва, си казвате „да, добре, обаче…” и мислите негативно, всеки път когато си казвате „винаги се запознавам с грешния човек”, „кой ще се обърне да погледне точно мен” или „не мога да поправя или да преодолея един проблем в някоя съществуваща връзка”, Вие блокирате своето самочувствие. Ако нямате доверие на самия себе си, останалите го разбират и Ви държат на разстояние.
Следователно, много е важно е да укрепите самочувствието си: изтъквайте положителните си качества, почувствайте вътрешната си сила и излъчване и повярвайте в себе си! Оттам започва първата крачка към една нова връзка или към необходимото освежаване на една вече съществуваща такава.

Урок втори: Общуване

Научили ли сте се да се вслушвате в самия себе си, в собствените си желания и страхове? Научили ли сте се да откривате и назовавате собствените си чувства с точните им имена? За да общувате с другите, трябва първо да говорите със самия себе си искрено и по същество.
Преди да започнете да казвате „това е забранено” и да издигате стени около себе си, чуйте желанията и страховете си и се опитайте да опознаете своя вътрешен свят. Ако се научите да се вслушвате в самия себе си, ще чувате и другите. Когато започвате една връзка с някой човек, не трябва да Ви интересува само техническата информация, т.е. работата му или социалното му положение, а самият човек. Нужно е да се научите да четете чувствата и да тълкувате премълчаното, защото то е също много важно в общуването, а правилното му разчитане дава шанса и на двете страни да превръщат чувствата в действия. Когато се намирате в една вече съществуваща връзка, ще трябва да се вслушвате и да давате възможност на партньора си да разбере добре онова, което искате от него, за да може да го претвори в правилните действия.
Урок трети: Съдбата помага на смелите
Искате, но блокирате, искате и казвате на себе си, че не можете. Оставате на съществуващото положение, познато и подтискащо, от страх пред непознатото и различното. Често онези, които не са обвързани, се питат :”Къде ще се запозная с нови хора?”
Това не е трудно, необходима е просто смелост. По-конкретно, трябва да вземете инициативата и да се обадите на човека, с когото сте се запознали неотдавна, за да му предложите да се видите. Дори и този човек да от същия или от противоположния пол и да не ви привлича сексуално, направете едно ново приятелско запознанство, което ще Ви помогне да създадете по-добри и повече социални контакти и да влезете в нови компании и кръгове. Вземете голямото решение, забавлявайте се и се опитайте да избягате от тривиалното. Тази промяна ще ви отведе и до други промени.

Урок четвърти: Липса на конкретна цел

Знаете ли точно какво искате? Можете ли да го формулирате с думи? Често, някой е влюбен ей-така без определена цел, търси някакво неясно „нещо”, в резултат на което се люшка емоционално от едната в другата крайност, тревожи се и се чувства неудовлетворен.
Определете какво е важно в този момент в живота Ви, освен нещата, които Ви налага обкръжаващата действителност. Искате ли трайна връзка? Искате ли да имате семейство? Искате ли да излизате с различни хора и да си прекарвате приятно? Открийте целта си и приложете някаква тактика, за да я постигнете. И споделете по най-добрия начин тази поставена цел с партньора си, за да може да Ви отвърне с правилните действия, които Ви предлагат щастие и сигурност.

Урок пети: Определяне на конкретна стратегия за постигане на целта

Стремите се към трайна връзка, но често сте с различен човек? Искате нещо по-необвързващо, но изведнъж се премествате в къщата на партньора си? Констатирате, че не можете да демонстрирате правилно онова, което искате от човека, с когото имате връзка, а живеете заедно или имате семейство? Целта и стратегията Ви не съвпадат. Трябва първо да определите какво искате и впоследствие да намерите начина да го постигнете. Запитайте се дали действията Ви допринасят за постигане на желанията Ви и ако не, сменете тактиката.

Урок шести: «Тук и сега», а не «там и после »

Наслаждавате ли се «тук и сега», когато се запознаете с един човек или го отлагате за по-късно? Имате някаква връзка и се сблъсквате с проблеми? Научете се да се наслаждавате на мига и да се отдавате на настоящето без да се тревожите още от първото кафе за изхода на връзката, за да можете да оставите самия себе си да твори и съгражда. Вашето спокойствие и естественост са едно невербално послание за сигурност, което изпращате към другия човек и те му помагат да се наслади на компанията Ви, на връзката Ви, за да стане тя трайна и резултатна, без да чувства, че го подлагате непрекъснато на някакви досадни изпити и тестове.
Следваща статия:
Как двата пола избират партньори и какво прави хармонично тяхното съжителство

Коментари

Видео на деня

горе