Уважаеми сънароднико ром! Опитай да живееш като мен

Защо във всеки дом трябва да има Алое ВераРастението Алое Вера още от Древността се прилага широко от народните лечители. Неслучайно днес то присъства в различни води, хранителни добавки, кремове, шампоани, пасти за зъби и други продукти за разкрасяване и хигиена.

Алое Вера е и сред най-полезните домашни растения, така че горещи ви препоръчваме неговото отглеждане. Наред с цветя като Здравец, Бегония, Спатифилум Алоето поглъща микробите и другите замърсители на въздуха, като оставя пространствата освежени.

Препоръчва се да се позиционира в спалнята, за да ви гарантира по-пълноценен и спокоен сън. Най-добре е да го разположите до слънчев прозорец, тъй като растението обича светлина и топлина.

Ползите от Алое Вера обаче не се изчерпват с това. Сокът на растението може да се използва за третиране на херпес на устната. Може да се втрива в кожата и при ухапвания то насекоми, слънчеви изгаряния и други кожни раздразнения заради своя антисептичен ефект. Особено полезен е при ухапване от комар през лятото.

Освен това действа добре при мазна коса и пърхот. Някои интернет блогъри твърдят дори, че сокът от Алое стимулира растежа на косата и се препоръчва много при косопад.

Алое Вера действа хидратиращо, успокояващо и освежаващо, така че може да се използва и в различни домашни маски и мазила против бръчки.Източник:

Следваща статия:
Доц. д-р Сотир Манчев: Всички със сърдечни болести трябва да прочетат тези съвети преди да тръгнат за морето, планината или чужбина

Коментари

Видео на деня

горе