Валентин Радев изтегли късата клечка - тръгнал да се заяжда на пътя с виден интернет-гуру



Шофьор, попаднал в голямото задръстване на магистрала "Хемус" вчера, обвини вътрешния министър в нагло поведение на пътя, предаде бТВ. 

В социалните мрежи Димитър Ганчев (един от пионерите на Интернет в България, син на писателя Марко Ганчев и главен секретар на Интернет общество - България) написа, че в продължение на много километри е бил притискан от министъра, "искайки да забавя и да се пъхна между камионите, за да мине той с една кола напред."

Ганчев пише, че колата на министъра му светкала да го пусне, но той отказва, тъй като не кара бавно в лява лента, а със скоростта на колоната, спазвайки подходяща дистанция.

"Тарикатът зад мен продължава в протежение на много километри да ме притиска и да ми светка с фарове, искайки да забавя и да се пъхна между тировете, за да мине той с една кола напред. След това, разбира се, ще притиска всяка една от останалите коли в колоната. Наложи се да му дам урок", пише Ганчев.

"Спря да ме натиска, но урокът изглежда не му хареса, защото се обадил на подчинените си полицаи да ме спрат след края на магистралата. Това, обаче, също не му хареса. Какво, като е Министър на вътрешните работи? Аз, когато съм прав, съм се карал и с Президент, та с министър ли няма да излезна на глава?", пита водачът.

На снимката са двамата полицаи, шефът им и случаен опел, който няма отношение към случката. Имам и видео, но човекът беше с личната си кола и семейството, така че ще им спестя лицата и другите лични данни, пише още Ганчев.

Димитър Ганчев твърди, че след това, заради обаждане на министъра, бил спрян за проверка в края на магистралата. Ганчев отказал да застане пред камерата на бТВ.

Днес Димитър Ганчев обясни отказа си да дава изявления пред медиите.

"Вчерашият ми пост, разбираемо, предизвика голям интерес. Засега отклонявам поканите да разкажа за случката в национален ефир, поради следната причина. Не си придавам кой знае каква обществено-политическа тежест, но много държа на свободата си да мога да казвам когато каквото мисля, без да се съобразявам с нищо. Дори ако това не променя света. Важното за мен е, че аз се чувствам свободен да го правя", написа Ганчев във Фейсбук.


Четете още:

🔴 Една страхотна жена на 41: Честит рожден ден на Йоана Буковска!

🔴 НСО изхарчила половин милион за командировки зад граница

🔴 Вълна от българи се връщат от чужбина през последните години (ВИДЕО)





Източник: Епицентър





Коментари

горе