Жена от Павликени хвърли бастуна след 5 бани в минералната вода на Полски Тръмбеш



Ето какви чудеса върши вълшебната минерална вода!
37-годишната Теменужка Реккола от Павликени хвърли бастуна след 5 бани в лечебната минерална вода на къпалните в Полски Тръмбеш. Сензацията става известна след прочувствено благодарствено писмо на майката Недялка Иванова в тетрадката за мнения. Писмото е било забелязано от Емил Янев, шеф на минералния комплекс.
„Искам да дам кураж на всички майки с болни от множествена склероза деца. Нека да вярват и да търсят бялата ластовица. Минералната вода в Полски Тръмбеш е вълшебна. Тук с подводен масаж, каране на колело и упражнения детето ви може да проходи и да пази равновесие. Моята Теменужка се прероди в къпалните. Сега е без бастун и ходи сама…”, е само съвсем малка част от писмото на Недялка.
ОЧЕВИДЦИ НА ПРОХОЖДАНЕТО НА ТЕМЕНУЖКА
Сред тях са отговорникът за къпалните Гошо Петков, медицинската сестра Мария Захариева, Йорданка Иванова и много други. Всички бяха категорични какво са видели – една млада жена е идвала няколко дни почти неподвижна и си е тръгнала сама. От дни в Полски Тръмбеш пък за сензацията се разнасят вече легенди. Със сигурност това е първият известен случай – човек да дойде с бастун и в количка и да си тръгне без тях. След срещите със свидетели на чудото тръгнахме да търсим самата Теменужка и майка й в Павликени. Открихме г-жа Реккола в къщата й близо до автогарата. Теменужка бе сама и рисуваше, дъщеря й бе на курс, а майка й – в Лесичери при съпруга си, който пък се разболял тежко тези дни. 
„Купих си крака” за рождения ден на мама

ВЧЕРА НЕДЯЛКА ИВАНОВА Е ИМАЛА РОЖДЕН ДЕН И ДЪЩЕРЯ Й ТЕМЕНУЖКА Е НАПРАВИЛА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПОДАРЪК – „купила си е крака”. Така ни посрещна младата жена, за която всички в Полски Тръмбеш твърдяха, че е на около 23 години. Тя се оказа на 37 г., с дете на 15 и съпруг италианец. Теменужка Реккола рисуваше в двора на къщата си и прие нашия екип с широка усмивка.

„Ами вярно е това, което са ви казали в Полски Тръмбеш и което е написала майка ми в писмото. Може да е чудо, може да е бяла лястовица, може да е сензация. За мен си е прохождане от лечебните качества на тази вода. Преди няколко седмици се събудих една сутрин в леглото и не можех да си помръдна краката. Изпаднахме в ужас, защото дъщеря ми Ивелина не ме е виждала в такова състояние. Бях неподвижна и безпомощна. Майка ми започна да разпитва, ходихме в Овча могила, но в този санаториум нямаше места и мога да остана едва в края на юни, после ходихме в Обединение, но там минералният санаториум пък не работи и сега го строят, накрая отидохме в Полски Тръмбеш на минералния басейн, който тъкмо отваряше. След това бай Георги ни заведе на къпалните. Пътувахме от Павликени до къпалните общо 5 дни и накрая излязох от водата сама, без бастун, и тръгнах, отидох да колата. Не можех да повярвам, че това се случва с мен!”, разказа пред нашия екип Теменужка.

След раждане Теменужка ослепява, не може да ходи и да говори

ИСТОРИЯТА НА ТЕМЕНУЖКА Е ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА СИЛНИЯ ЧОВЕШКИ ДУХ и за волята, която наистина може да прави чудеса. Нейната множествена склероза се отключва след раждането на Ивелина преди 15 г. Бременността е била нормална и безпроблемна. После обаче момичето ослепява, не може да говори и не може да ходи. Успява да преодолее всичко това с много терапия, силна воля и различни медикаменти, но и до днес твърди, че предписваният „Бетаферон” не е най-удачното лечение. След това Теменужка проглежда и запазва равновесие, но болестта й пречи да завърши висшите си образования. Тя работи няколко години в читалището в Павликени и преди 6 г. отива на младежки обмен в италианския град Лече. Там среща Антонио Реккола, който е дистрибутор на хранителни добавки на американската фирма „Амои”. Преди една година двамата сключват брак, но сватбата ще бъде скоро и след като Ивелина завърши 8 клас.

„Аз чета много и имам информация за моята болест, мисленето ми е много по-различно от това на доста хора. Упражненията, които правих в минералната вода, моите знания и силната ми воля за пълноценен живот ме превърнаха в човек, за когото да се говори. Не бях изпадала в такова състояние от раждането на детето си, най-странното е, че лекарите ми казаха сега, че масажи във водата не се препоръчват. Но аз пет дни не спрях да правя точно и само подводни масажи. Не знаех, че толкова близо до Павликени има такава вода…”, не спира да говори Теменужка.

ВСЪЩНОСТ ВСЕ ОЩЕ МАЛКО ХОРА ЗНАЯТ КАКВО БОГАТСТВО има в Полски Тръмбеш. Дано тази конкретна история на Теменужка от Павликени размърда инвеститорския дух и инициатива, пък и туроператори от областния град и страната. Минералните къпални, спасили нашата героиня от съдбата на инвалид, са в промишлената зона на града. Те бяха възстановени едва преди две години, а м.г. владиката освети параклис в двора им. Миналото лято пък проработи след четвърт век забрава минералният басейн в Ловния парк, за който по проекти и с пари на общината бяха похарчени близо 500 000 лева. Минералният извор в Полски Тръмбеш е с гореща вода между 38 и 40 градуса и притежава доказани лековити качества за кожни, ставни и гинекологични заболявания. Тази „златна мина” обаче така и си стои неизползвана. Едва при управлението на кмета Георги Чакъров има реално раздвижване. Само през тази събота и неделя през минералния открит басейн са минали над 300 посетители, а след прохождането на Теменужка къпалните сигурно също ще са препълнени. Проблемът е, че няма леглова база до двата водоема, но засега Община Полски Тръмбеш предоставя своя общински хотел. 


Четете още:

🔴 Сърцата на влюбените бият в синхрон?

🔴 Ирен Ямами избродира 140 български шевици върху картата на България (ВИДЕО)

🔴 Ученички от Павел баня се бият и заснемат агресивните си постъпки





Източник:





Коментари

горе