30-годишен свищовлия срещна любовта в… Тбилиси, Грузия



30-ГОДИШЕН СВИЩОВЛИЯ СРЕЩНА ЛЮБОВТА НА ЖИВОТА СИ В СТОЛИЦАТА НА ГРУЗИЯ. Иван Григоров предприел авантюристично пътуване с трима авери на стоп. Крайната цел на пътуването им била… Нова Зеландия.

Нашенецът приключил пътуването си доста преди крайната планирана точка. Стигнал до Тайланд и със самолет се прибрал в България. За сметка на това обаче с него вече пътувала любовта на живота му. От ноември миналата година 20-годишната Татяна е женена за свищовлията.

„СЛЕД ЗАВЪРШВАНЕТО СИ НА НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ ПРЕДИ ГОДИНИ ПОЧНАХ РАБОТА В ОНЛАЙН КНИЖАРНИЦА В СОФИЯ. Работих три години там, но не ме свърташе на едно място и предприех първата си авантюра”, споделя пред „Борба” Иван.

Първото му задгранично пътуване е след напускането на работата в София. С трима свои приятели отиват в Германия. Там Иван и аверите му станали хамали.

„РАБОТАТА БЕШЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЕЖКА ФИЗИЧЕСКИ. ПРЕНАСЯХМЕ КАКВО ЛИ НЕ. Пред очите си видях как по-малък от мен поляк почина от физическото натоварване. Стисках зъби, защото имах план и желание да го реализирам”, спомня премеждията си свищовлията.

По 50 евро на час получавал като хамалин. Единствено сравнително доброто заплащане било причина той да издържи пет месеца. След разходите си в Германия 30-годишният мъж бил спестил малко над 6 хиляди евро.

„СЪС СЪБРАНИТЕ ПАРИ БЕ ВРЕМЕ ДА РЕАЛИЗИРАМ СЛЕДВАЩАТА СИ МЕЧТА – ДА СТИГНА НА СТОП ДО НОВА ЗЕЛАНДИЯ”, със смях споделя свищовлията. Тръгнали четири луди глави, като предварително извадили визи за страните по пътя им Иран, Пакистан, Индия и т.н. Пред консулските власти нашенците обяснявали, че ще пътуват с колелета.

Най-добър бил автостопът в Турция, продължава разказа си Иван. Българите почти не чакали по пътищата на южната ни съседка. „Реално стопът като цяло беше супер след като минахме толкова километри”, категоричен е Иван.

ЗА НЕГО НЕЩАТА СЕ ПРОМЕНИЛИ В ГРУЗИЯ. В ЗАВЕДЕНИЕ В ТБИЛИСИ 30-ГОДИШНИЯТ МЪЖ СРЕЩНАЛ ЛЮБОВТА НА ЖИВОТА СИ. „Бяхме с приятели в евтино заведение на чаша бира. Сервираше ни младо момиче, което от пръв поглед ми хареса. Пожелах да прекарам вечерта с нея”, спомня си днес Иван. Желанието му се сбъднало, защото 20-годишната Татяна също не била безразлична към него. Двамата прекарали нощта в разходка по улиците на грузинската столица. „С всяка изминала минута се убеждавах, че това е жената, която съм търсил и искам тя да е до мен. Вечерта ни приключи, като й направих предложение за брак. Малко неочаквано тя прие”, спомня си още Иван. Споделя още, че в началото майката на момичето го посрещнала на нож, защото заради него прекъснала следването си в университета. Нещата с времето се оправили и днес той е добре приет зет в Грузия.

Така стопаджийската група се увеличила с още един човек. Българите и грузинката преминали през различни страни. Най-впечатляваща за тях била Индия. Иван определя страната като „културен шок”. Категоричен е обаче, че страната е красива, а хората изключително любезни и отзивчиви.

В крайна сметка автостопът за свищовлията и любимата му приключил в Тайланд. Оказало се, че Татяна не може да продължи без виза, защото е от страна извън Европейския съюз. „А и видях, че от спестените пари почти нищо не е останало. С тях купих два самолетни билета и се прибрахме в България.”

Иначе Иван е завършил журналистика в Нов български университет. Няма нито един ден като репортер. „Специалността ми харесва много, но още по време на практиките като студент видях, че трябва да правя много компромиси и затова се отказах да работя това”, споделя още нашенецът. Днес с любимата, с която са щастливо женени от ноември миналата година, работят по Южното Черноморие. Иван е барман, а съпругата му е сервитьорка. Двамата са решили да спестят спечеленото и да започнат да работят 60-те декара земи, които Иван има от баща си.

Александър ШАБОВ


Четете още:

🔴 Мария Генова: ,,Лале ли си, зюмбюл ли си"

🔴 Президентката, която летя икономично,разходи се без охрана и скочи в скута на Медведев

🔴 11 нови милиардери през тази година, един от тях е българин





Източник: Борба.БГ





Коментари

горе