Момиченце, родено едва 850 грама, се срещна със спасителите си в Генерал Тошево



Четиримесечната Синем, която през юли се роди преждевременно с тегло от едва 850 грама, гостува на своите спасители – фелдшерите от Спешния център в Генерал Тошево Димитър Алексиев и Дида Димова.

Пет месеца по-късно момченцето вече е с тегло от четири килограма, след като известно време бе в кувьоз в АГ болница във Варна. Момиченцето вече е в дома си в село Снягово и се развива добре, информира pronewsdobrich.bg.

През това време близките ѝ редовно осведомявали медиците, извършили израждането на бебето по спешност, за развитието на детето – пореден пример, че недоносените бебета са малките герои в борбата за живот.

Припомняме, че бебето се роди във филиала за Спешна медицинска помощ в Генерал Тошево, след като ден по-рано 21-годишната Филиз Васведин от с. Снягово е получила контракции, но била върната от гинеколога си с предупреждение, че може да роди по-рано.

Това бе първа бременност за младата жена. В Центъра за спешна медицинска помощ в Генерал Тошево тя отишла с кървене и силни болки и на седмата минута родила момиченце. Бебето било в добро състояние и аспирирано своевременно, след което транспортирано до болница в Добрич, а след стабилизирането му – в болницата във Варна.


Четете още:

🔴 Бях на гости на свекървата в Холандия, скъса ми нервите, но пък за сметка на това какъв сладкиш беше спретнала

🔴 На 13 декември празнуват любими имена

🔴 Трите зодии, без които светът не би оцелял





Източник: dunavmost





Коментари

горе