Харманли, юли, 2018-а, майката на Банев блъска младеж...Майката на бизнесмена Николай Банев Мария Банева е привлечена като обвиняема за причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда при катастрофа, съобщиха от Районната прокуратура в Харманли.

На 2 юли 2018-а 78-годишната жена е нарушила правилата за движение и при ПТПе причинила на 20-годишен мъж травма, изразяваща се в трайно затрудняване движението на врата от счупване на шиен прешлен.

Обвиняемата е управлявала лек автомобил по бул. "Цар Освободител" в Харманли, като на кръстовището с ул. "Алеко Константинов", отнела предимство на движещия се по улицата друг лек автомобил, шофиран от пострадалия И.И. /20 г./.

След катастрофата на мъжа е оказана медицинска помощ, като е установено, че има счупване на шиен прешлен на врата. Обвиняемата не е пострадала.

Досъдебното производство по случая е било образувано още на 2 юли м.г., като по него са били извършени множество процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, на пострадалия млад мъж.

Изготвени са били автотехническа и съдебно-медицинска експертизи, като след представяне на заключенията им на разследващия орган, миналия месец са били предприети действия за привличане в качеството на обвиняема на предполагаемата виновна. Спрямо нея е била взета мярка за неотклонение "подписка".

Предстои предявяване на материалите на страните по делото и внасяне в съда, се казва в съобщението на Апелативна прокуратура - Пловдив.Източник: Днес.БГ

Следваща статия:
Който е 'даден от бога', да черпи днес, почитаме св. Теодосий

Коментари

Видео на деня

горе