Борисов за апартамента на Цветанов: Гадно ми е! Защо му бе да сменя двата апартамента, за които е ял бой?! (ВИДЕО)



Бойко Борисов проговори в Брюксел за скандала с апартамента на Цветан Цветанов.

"Тъжно ми е, че в ден, в който вчера дадохме над 50 милиона за великденски надбавки, и всичко това потъва, заминава, тъжно и гадно ми е. Обяснение има. Говорих с Цветанов по телефона, утре отива в Америка. Сряда ще се прибере, ще говоря още веднъж с тях. Ще събера изпълнителната комисия. Никак не ми е приятна тази тема. Според тях е законно всичко. Сезирани са прокуратурата и КОНПИ да направят проверка. Виждам едни лидери на партии взимат за по 200 лева квадрата, други за 1200. Трябва да се изправя и срещу моите колеги в ГЕРБ, които ми казват - при всеки случай ти жертваш, режеш глави и махаш, докато нашите политически опоненти застават вкупом и казват - ние подкрепяме виновните.

На единия му дали 1 милион от КТБ, на другия му взели 1 милион, визирам Вежди Рашидов, и ги слагат на едно ниво.

Грешно е, никога не съм го правил, да кажа нещо грешно. Дори само нарушение да има, не престъпление, ще проследя внимателно тези сделки. Защото решенията в случая са много тежки и то в много кратко време преди избори. Така че мога само да ги уверя, че винаги в ГЕРБ сме взимали правилните и верните рещения. Това, че другите са маскари нас не ни оправдава. При другите като вземеш предприятие и апартамент е нещо нормално. Това е морален въпрос. Всичко е много добре планирано", каза Борисов. 

"Цветанов също трябва да си направи изводите, той утре пак заминава за Щатите, за конференция за сигурност. Откъде дойде тази атака по това време? Можеше да дойде преди изборите или по-рано. Но това пак не ни оправдава. Така че като се видим, ще говорим. Разговорът не е на тема дали е законно или не. Предполагам, че би трябвало да е законн. Не са деца, имат глави на раменете. Мъчно ми е, че толкова добри неща направихме и цялата енергия, цялата гадост, която ни удря, е за нещо толкова битово, толкова елементарно, гадно и ненужно. При положение, че имаш два луксозни апартамента в по-хубавата част на квартала, за които си ял бой и си ги доказал, минала е е проверка и то по времето на управлениоте на БСП. Сега кое наложи да прави точно това. Той това ми обясни . заменил съм два обзаведени срещу един на шпакловка, разликата съм я доплатил на хиляда и кусур евро", обясни Борисов.


Четете още:

🔴 Няма българи на Острова, няма аспержи!

🔴 На 50 години кожата й изглеждаше като на 35 благодарение на тази тайна техника с 1 лъжица

🔴 104-годишна баба: Арестувайте ме





Източник: Petel





Коментари

горе