Отслабване след 50: Хитри трикове!



Всяка възраст е красива. Когато преминат 50-те обаче, повечето хора вече смятат, че няма как повече да бъдат във фирма. Ето защо занемаряват фигурата си.

След 50-те години всичко се променя. Повечето хора просто се отказват и спират с всички грижи за себе си. Дали е така обаче и можем ли да бъдем отново фини и атлетични, макар и на по-сериозна възраст – отговорът е Да.

Когато преминем определена възраст, тялото става устойчиво на промяна, особено когато става въпрос за загуба на тегло. Причината е нивото на рН в организма.

Без значение от възрастта, вие трябва да тренирате тялото си. Така се изгарят мазнините. Когато гладувате, губите въглехидрати, които са източник на гориво за тялото. Най-голямата грешка е, че много хора се фокусират върху калориите. Истината е, че всичко се отнася до качеството, а не до количеството.

Напълно възможно е да сме фини и красиви и 50-тата си годишнина. Ето кои са лесните трикове /виж галерията/ за това как да поддържате здравословно тегло и след тази възраст.

1. Не яжте на всеки два часа

Това води до съхранение на храната под формата на мазнини. Когато ядете на всеки 2 часа, нивата на инсулин остават високи и изгаряте захар вместо мазнини за гориво. Инсулинът веднага превръща захарта в мазнини.

2. Вдигане на тежести

С годините костната и мускулната маса намаляват, както и гъвкавостта. За да регулират теглото и нивата на кръвната захар, хората трябва да изграждат мускули и да ускоряват метаболизма си. Силовите тренировки увеличават издръжливостта при по-възрастните хора и им помагат да поддържат здравословно тегло.

3. Седнете, когато се храните

Човек консумира по-малко храна и по-малко калории, когато седне, за да се нахрани. Ако ядете прави, това означава, че сте стресирани или бързате, а обикновено е комбинация от двете. Когато налице е емоционален стрес, тялото произвежда по-малко хидрохлорна киселина, която е необходимо за правилното храносмилане. Храненето в седнало положение ни позволява да ядем по-бавно и по-съсредоточено.

4. Избягвайте кисели плодове с много захар

Консумирането на умерени до висококиселинни плодове като банани и червени плодове е неправилно. В тях има високо съдържание на фруктоза, която отива директно в черния дроб, където се съхранява като мазнина. Ето защо подходящи за тази възраст са киселите плодове с по-малко захар като лимони, лимети, грейпфрут, авокадо, домати, и до известна степен динята.

5. Калории

Не обръщайте внимание на количеството калории, а на качеството. Всеки организъм е различен и има различни калорийни нужди въз основа на много фактори, включително възраст, тегло, височина и нива на физическа активност. Ето защо един 50-годишен мъж, който е активен, се нуждае от 2400-2800 калории. Една 50-годишна жена обаче, която е неактивна, може да се нуждае от приблизително 1600. Човешкото тяло не работи с калории, а с нутриенти и минерали. Ето защо му осигурявайте качествени такива.

6. Въвеждайте здравословната храна постепенно

Не изключвайте цели хранителни групи и не се съпротивлявайте на всичките си любими храни, защото в един момент ще започнете да преяждате с тях. Не бъдете прекалено критични към себе си и започнете промяна постепенно.

7. Пикантни храни

Джинджифил, лют червен пипер, черен пипер, риган, канела, кимион, кардамон и куркума – те трябва да бъдат важна част от диетата, защото увеличават метаболизма и потискат апетита. Те увеличават термогенезата, което също помага да се повиши метаболизма и да се намалят мастните запаси в тялото.

8. Изключете колата, дори диетичната

Изкуствените подсладители като аспартам са още по-лоши от захарта. Те се намират във всяка напитка, която е без захар. Хората пият диетични напитки, но те могат да доведат дори до покачване на теглото. Те засилват желанието за въглехидрати и увеличават количеството мазнини, които тялото ви съхранява.

9. Тренировки

Залагайте на интервалните тренировки, тъй като при тях се изгарят повече калории поради засилената обмяна на кислород и въглероден диоксид с организма. Възстановителният период след нея е по-дълъг, а това означава, че изгаряте калории, дори и след като спрете да се упражнявате.


Четете още:

🔴 Японската диета с банан е в състояние да ви оправи теглото набързо, само трябва да се спазва точно

🔴 58-годишна баба демонстрира перфектна фигура с плочки по корема

🔴 16 евтини хитринки, с които домът ви ще заблести от чистота





Източник: gotvach





Коментари

горе