Сувенирите, които носят нещастие, ако си ги купите от друга страна



Независимо, че живеем в 21-ви век и то във век на високите технологии, хората и досега вярват в различни суеверия и висши сили. 

Повечето от нас не се вслушват в тях, а и има колекционери, които примъкват със страст от всяка точка на света различни вещи, дори незначителни спомени, статуетки, маски. 





Независимо от това, дори и от местното население често може да срещнете предупреждения, че точно тези вещи не си струва да купувате като сувенири и трябва да внимавате. 

Например те често твърдят, че не трябва да купувате или да приемате като подарък религиозни предмети - фигурки на Буда, маски, пръстени от шамани и дори икони. Смята се, че те понякога могат да ви донесат негативна енергия и да ви повлияят зле. 

Много хора смятат, че има поверие за пръстени от Египет, местните хора там твърдят, че трябва да сте особено внимателни какво купувате, защото има случаи на туристи, които са се самоубили, след като са носели дълго подобен тип украшение. 

Най-опасни са маските.





Съществува поверие, че те в никакъв случай не трябва да бъдат изнасяни от страната, към която принадлежат, защото могат да донесат много лош късмет на притежателя си и дори да доведат до неговата смърт. 

В Мексико пък поверието гласи в никакъв случай да не си купувате от сувенирите под формата на череп, които се продават там, а причината е същата - носят нещастие. 

Разбира се - да вярва или не, това е избор на всеки турист и само той ще реши как биха му се отразили сувенирите, които той е харесал.


Четете още:

🔴 Мартин Карбовски: Във всяко село по един изрод отгледахте

🔴 Тежка катастрофа затвори пътя за Маказа, има загинал

🔴 Халваджиян отлагат сватба в Шри Ланка, вижте причината





Източник: За Жената





Коментари

горе