Сватба в стила на филма "Мама мия" вдигнаха търновка и англичанин на паметника "Конниците"



Сватба, лишена от суета и далеч от обичайните у нас, вдигнаха Цвета Кръстева от Велико Търново и любимият й Уилиам Троуър, родом от Великобритания. Двамата се венчаха пред паметника „Асеневци“ в старата столица и събраха приятели от няколко държави и различни български градове. По стечение на обстоятелствата партито преминало под звуците на жива музика, тъй като се получило недоразумение с ангажираното заведение и в един й същ ден мястото било запазено за церемонията и участие на блус група. Това обаче не развалило настроението на младоженците, които приели с усмивка дублирането.

Цвета и Уилиам са заедно от 5 години, имат две деца и живеят в Англия. Тя е на 40, а той на 43 години. Предложението за брак дошло миналата година, а с това и издирването на подходящо място за венчавката.

„През 2018 година бяхме поканени на сватба в заведението пред паметника „Асеневци“. Много ни хареса тази локация и тъй като аз съм художничка, изпитвам огромна емоционална връзка с галерията „Борис Денев“. Решихме и ние да се оженим там, като за целта още миналия август резервирахме мястото“, разказа търновката.





Цвета си избрала рокля в Англия, като държала тоалетът да е по-лежерен и в римски стил. Сама си направила прическата, като вместо було поставила нежен венец с бели цветя.

„Отидох на маникюр във Велико Търново, а маникюристката остана шокирана, че няма да ходя на професионален грим. Аз не държа на такива неща. Сама се погрижих и за макиажа“, разказа Цвета.

В големия ден тя и свитата на булката отишли на обяд в заведението и сами украсили района. Сред акцентите в сватбения интериор поставили бели бояджийски дървени стълби, окичени с розови цветя. Подписването било няколко дни по-рано в Ритуалната зала в Общината, затова по време на церемонията двамата просто си разменили брачни клетви.

„Младоженецът говореше на английски, защото не разбира български език. Повечето от гостите бяха млади хора и това не беше проблем. И двамата измислихме на момента речите си, нищо не беше заучено предварително и може би затова изживяването бе много емоционално за нас“, заяви булката.





Халките, които си разменили, били изработени по специален дизайн, избран от младоженците. Били поръчани още през април, а за тях се погрижил търновският майстор Иван Куюмджиев.

Цвета споделя, че сестра й замесила обредна пита, с която тъщата захранила Уилиам. След официалната част и изпълненията на блус групата гостите играли „Дунавско хоро”. На него се хванали всички, макар че някои от тях чуват ритъма за първи път.

„Имахме гости от Великобритания, Дубай, Дания, както и от различни български градове. Част от присъстващите са мои приятели, които не бях виждала с години, но въпреки това дойдоха и направиха празника още по-специален. По време на тържеството някои от чуждестранните гости заявиха, че партито е в стила на филма „Мама мия“ – толкова забавно и разчупващо обичайните рамки“, сподели тя.

Младоженците вече преминаха меден месец на Българското Черноморие и след няколко дни заминават за Англия. Там ще вдигнат още една сватба.

Галина ГЕОРГИЕВА


Четете още:

🔴 Неизвестна досега тайна изплува при реставрацията на лъва на паметника на Шипка [СНИМКИ]

🔴 Анджелина Джоли на сбогуване с Мадокс в Южна Корея: Опитвам се да не плача (Видео)

🔴 Два по-дълги уикенда през септември - ето как ще почиваме на празниците





Източник: Борба.БГ





Коментари

горе