Смешна присъда за англичанина, убил български баща



Смеещ се убиец каза, че „не дава и пукната пара“ дали невинният баща, когото атакувал, докато се прибирал вкъщи, след като гледала финала на Шампионската лига, ще умре или не.

Шокиращият разпит на 32-годишния Джеймс Гелинг беше представен на съда от детективи преди прочитане на присъдата му в Ливърпулския кралски съд днес.

Гелинг, от Саупорт, бил част от „банда от около седем“, която нападна бащата на две деца Венцислав Маргинов, на 51 години, след като гледал в бар победата на Ливърпул.

Българският фен на LFC бил със счупен череп от жестоката атака и трябвало да бъде поставен на машина за поддържане на живота при контузии, съобщава Liverpool Echo. Той умира на 4 юни.





Съдът чу как серийният престъпник Гелинг казва в разпит в полицията: "Не ми дреме дали той ще умре или живее, той е контузен за постоянно, вече е зелка. Аз не давам...".

Гелинг получи шест години затвор.

Съдия Андрю Менари нарече нападението "възмутителен инцидент на улично насилие" и нарече Гелинг "страхлив".

Маргинов и двете му момчета също гледали мача във Виктория Парк, преди пътищата им да се пресекат с Гелинг извън хотел „Скарисбрик“, около 22.45 ч.

Гелинг, който признава, че е приемал кокаин през нощта, твърдеше, че някои „чуждестранни момчета са започнали да спорят“ с приятелите му и той се е намесил, за да спре разправията. Прокуратурата заяви, че това е "просто лъжа".

Защитникът Пол Бекер заяви, че няма данни за расов мотив при нападението.





Синът на Маргинов бил ударен по време на срещата от член на групата на Гелинг, но именно Гелинг нанесъл фаталния удар на Маргинов.

Свидетелят на нападението Джеймс Хинтън заяви, че жертвата „изглеждаше като по-възрастен мъж и не представляваше заплаха за никого“.

След като нанесъл удара, Гелинг е видян да "вдига джъмпера си над лицето и се засмива".

По-късно Гелинг и групата му бяха заловени след преглед на записите от видеокамерите в района.

Гелинг, който бе доведен с допълнителни мерки за сигурност, след като вече направи опит да избяга от съда, получи 10 години удължена присъда.

Гелинг ще прекара шест години в затвора и ще има четири години под подписка.






Четете още:

🔴 Кошмар в поп-фолка! Бони: Искат да ме...

🔴 Летящият старт на Гърция

🔴 Голямата актриса Цветана Манева:Щях да умра на сцената!





Източник: Марица





Коментари

горе