Откриване на Новата учебна година в Нова по-хубава сграда и с увеличен ученически състав в „Българска акдемия в Ричмънд“, Вирджиния



На 7 септември 2019г. /събота/ в 10 ч. за втора поредна година отвори врати младото българското неделно училище във Вирджиния: „Българска академия в Ричмънд“.
Само след 1 учебна година и благодарение на общите усилия на малко на брой, но родолюбиви и с големи сърца българи, училището бележи разцвет. По подобие на девиза на гр. София: „Расте, но не старее“, в училището има вече записани 25 % повече деца от миналата стартова година и то се разраства, но не старее, защото е изпълнено с детския глъч и радостта на учениците и ведростта на усмихнатите и пълни с любов учители, желаещи да предадат българския дух и традиции на възпитаниците си.
От тази учебна година училището ще се помещава в сградата на църквата „Ню лайф“ в китният Мидлотиан, намиращ се в непосредствена близост до Ричмънд. Отдалечена от натоварения център на Вирджинската столица, сградата разполага с огромен паркинг, обезопасена общирна детска площадка с катерушки, разположена върху прекрасен тревист терен, като накъдето и да погледне човек, се вижда само прекрасна природа.





По „стар“ обичай на училището тържеството започна със звученето на българския химн и с тържествена и приветлива реч на директора г-жа Гюлджан Хадживелиева.
Последва прекрасна презентация със слайд шоу за цялостната дейност на училището. След като директорът разяни постигнатите резултати и целите за новата учебна година по учебната част, презентацията продължи от ковчежника на училището г-жа Вероника Червенска, която детайлно разясни очакваните финансови приходи и разходи, стремяща се всичко да е прозрачно и ясно представено пред родителите и гостите, както се изисква да е при всяка неправителствена организация, създадена с идеална цел, каквато е и настоящата.





Специален гост на събието беше г-н Бойко Антонов, директор по административната част на бъларско неделно училище “Христо Ботев” във Вашингтон, който след като приветсва всички гости и изказа похвали към ръководството на “Българска академия в Ричмънд”, пожела успех и удари първия звънец за начало на новата учебна година. А г-жа Хадживелиева по стара българската традиция отчупи на всеки ученик, родител и гост парче от питката с мед, за да бъде здрава, щастлива и успешна новата учебна 2019 - 2020 година. И всички ученици влезнаха с любопитство и вълнение по стаите си за започване на часовете. А за родителите и гостите беше предвидена почерпка от училището.
След приключването на учебните часове, беше организирано посещение за всички ученици на сладкарница със сладолед за добър завършек на първия учебен ден! НА ДОБЪР ЧАС, МИЛИ ДЕЦА от “БЪЛГАРСКА АКАДЕМИЯ в РИЧМЪНД” И НЕКА ТАЗИ УЧЕБНА ГОДИНА ДА Е ПО-УСПЕШНА И ОТ ПРЕДНАТА!
Повече информация за училището, може да бъде намерена на неговата facebook страница: RICHMOND BULGARIAN ACADEMY.
Изготвил: Офелия Цицкова










Четете още:

🔴 14 септември 1918 г. Битката при Добро поле

🔴 Смешна присъда за англичанина, убил български баща

🔴 Кошмар в поп-фолка! Бони: Искат да ме...





Източник: България сега





Коментари

горе