Изоставената съпруга д-р Нина Найденова: Моята любов Ангел, която Мая ми отне (Уникални снимки)



Първата съпруга на Ангел Найденов вече 8 години страда по развода им, причина за който стана връзката на бившия военен министър с Мая Манолова. През 2011 г. Найденов и кандидатката за кмет на София признаха официално за аферата си, която бе започнала, докато двамата все още бяха женени за предишните си половинки.
Тогава наранената съпруга на политика направи болезнени откровения, разкривайки, че Мая е разбила живота ѝ на пух и прах.






„Бях съкрушена, когато Ангел ми поиска развод. Почувствах се огорчена и наранена. До последно имахме добри взаимоотношения. Непрекъснато поддържахме връзка по телефона, отнасяше се мило с мен. От известно време насам усещах, че има друга жена в живота му, но смятах, че това е буря, която ще премине“, сподели тогава д-р Нина Найденова. „Жената, която сега е с мъжа ми – г-жа Мая Манолова, първа каза неща, които човешката етика и морал изискват да не се споделят публично. Разкри връзката си с него още преди нещата между нас да са окончателно приключили. Най-много ме заболя, че не са били достатъчно дискретни. Наистина се надявах той да постъпи разумно и да си остане в семейството. Не вярвах да причини такава болка на хората, които най-много го обичат – на мен, дъщеря ми, зет ми, майка му. Всички сме се снишили по-ниско от тревата в момента. Никъде не излизам. Не ми се събира с хора. Не искам да ме съжаляват”, изля душата си тогава лекарката. „Простих на Ангел, не мразя Мая Манолова, въпреки че разби живота ми”, добави покрусената бивша съпруга.

Фотос от сватбата на дъщеря им Деси, състояла се месеци преди раздялата






8 години по-късно тя не крие, че продължава да страда по голямата си любов и място за нов мъж в сърцето ѝ все още няма. В личния си профил във „Фейсбук“ тя е посветила цели три албума със снимки на съвместния им път от гимназията, където се залюбват като съученици, чак до фаталната 2011 г., когато Ангел я изоставя заради влечението си към Мая само дни след като, привидно щастливи, двамата изпращат дъщеря си Деси до олтара.  Единия албум тя е озаглавила „Моето минало“, другия – „Моята любов Ангел Найденов“, а третия – „Спомени в черно-бяло от моята ученическа любов с Ангел Найденов“.






Под фотосите Нина, която все още пази фамилията на бившия си съпруг, е описала с поетични думи грандиозната им любов. За последно тя прави шокиращо откровение преди 2 години, когато пуска снимка от първите демократични избори през 1991 г., когато Найденов се кандидатира за кмет на Димитровград. Под нея докторката пише: „Тази снимка е потвърждение, че винаги съм била до съпруга си и съм го подкрепяла в политическата му кариера. Това го казвам на онези, които написаха мръсна поръчкова статия в навечерието на развода ни, за да обезличат присъствието ми в живота на този мъж. Ей, хораааа, аз посветих 38 години на него! Това не е ФЛИРТ, а ПОСВЕЩЕНИЕ НА ЖИВОТ!“.

Близки до лекарката споделят, че до последно тя имала надежда, че нещата между нея и Найденов ще се оправят и била готова да му прости забежката. Обезверила се, щом научила, че Ангел и Манолова сключили официален брак. Въпреки това продължавала да брани името му, а на нейна страна и до ден днешен били всички роднини на политика, които така и не успели да приемат Мая за част от семейството. Дъщерята на бившия министър на отбраната, която живее в чужбина, също по-често може да бъде забелязана да гостува на майка си. Голямото щастие за Нина са нейните внуци Адриан и Кристиан, които се родиха в края на лятото на 2016 г.

На танкера "Осъм", управляван от Ангел Найденов


Като влюбени десетокласници







На другарска среща през 2006 г. по случай 30-годишнината от завършването им







Откриването на кампанията на Ангел за кмет на Димитровград на първите демократични избори през 1991 г.


На рейс с танкера "Осъм"


Целувка в парк "Пеньо Пенев" в Димитровград през пролетта на 1975 г.



"Заедно сме от есента на 1973 г. Дори се обличахме еднакво с Ангел. Имахме си и емблема, която си поставяхме на дрехите, за да се вижда, че си принадлежим", пише Нина за тази снимка 


 
Д-р Нина Найденова


Четете още:

🔴 Жестоко нападение над първата ни "Мис Силикон"

🔴 Чуждо тяло в синуса причинява синузит

🔴 Валери Петров за добротата на сърцето





Източник: Ретро





Коментари

горе