Сребърен медал за Русе от Балканската олимпиада по информатика



Виктор Кожухаров от МГ "Баба Тонка" Русе завоюва сребърен медал на 27-мата Балканска олимпиада по информатика в Атина.

Престижното състезание се проведе от 9 до 15 септември в столицата на Гърция. Участваха 55 състезатели от 13 страни, като българският национален отбор беше представен от Мартин Копчев от Габрово, Андон Тодоров и Александър Радославов от София и Виктор Кожухаров от Русе. Момчетата се класираха в националния отбор след серия от контролни състезания за определяне на четиримата най-добри ученици от 9 до 12 клас в страната, които ще представят България на международните състезания по информатика през годината.





Българският национален отбор спечели 3 медала на Балканиадата в Атина и една грамота. Мартин Копчев завоюва златото, сребърен медал – за Виктор Кожухаров и бронз – за Андон Тодоров, Александър Радославов бе удостоен с почетна грамота.

Ръководителите на българския отбор по информатика са Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика на БАН и Руско Шиков от Ямбол.





Това е вторият медал за единадесетокласника от сериозно международно състезание тази година. Той спечели бронз на Международната олимпиада по информатика през август в Баку, Азърбейджан, където се състезава с най-добрите 327 ученици от 87 държави. Българският национален отбор се справи отлично там и се нареди на 10-то място по точки и по медали, като запази престижното 5-то място в света в класирането за всички олимпиади.

Виктор Кожухаров се подготвя за национални и международни състезания от доц. д-р Пл. Христова, преподавател в Русенски Университет.






Четете още:

🔴 Турбо-мощна смес връща съня, заздравява коса и нокти, регулира теглото и вдига имунитета:

🔴 Изоставената съпруга д-р Нина Найденова: Моята любов Ангел, която Мая ми отне (Уникални снимки)

🔴 Жестоко нападение над първата ни "Мис Силикон"





Източник: dunavmost





Коментари

горе