Хиляди вярващи се стекоха на Кръстова гора





Кръстовден е. Хиляди се стекоха към Кръстова гора, за да участват в богослужението под звездите, което започна в полунощ. Хората идват, за да измолят за най-милото.

"Доведе ме едно огромно мое желание да имам деца, което още не се е осъществило. Дойдох да помоля Бог, Божията майка и всички светии да ми помагат, тъй като ми предстои втори ин витро опит", сподели Стойка пред Bulgaria ON AIR.






Отец Серафим разказа, че според легендата на това място е заровен част от кръста Христов, който е намерен от Константин Велики и разделен на няколко части, едната от които остава в Йерусалим, Рим, а другата в Константинопол.

"Когато Константинопол е завладян, те вземат това парче от Кръста Господен, монасите от Бачковския манастир го откупуват", обясни той.

Заради честите набези над манастира монасите местят парчето от кръста Господен в Кръстова гора. От тогава до днес хиляди идват всяка година, за да му се поклонят. В последните години насам се отправят и стотици гърци, руснаци и японци.






"Славата на това място все повече нараства заради тези чудеса, които Бог изобилно изписва над вярващия народ", допълва отец Серафим.

Силната и конкретна молитва е ключът към чудото, уверени са духовниците на Кръстова Гора, предаде репортерът Благой Цицелков.

А всички, които нямат възможност да посрещнат празника на Кръстова гора, могат да отидат в столичния квартал "Лозенец" в храма "Въздвижение на Св. Кръст Господен", където точно в 9 часа ще започне тържествена литургия.






Четете още:

🔴 Сребърен медал за Русе от Балканската олимпиада по информатика

🔴 Турбо-мощна смес връща съня, заздравява коса и нокти, регулира теглото и вдига имунитета:

🔴 Изоставената съпруга д-р Нина Найденова: Моята любов Ангел, която Мая ми отне (Уникални снимки)





Източник: trafficnews





Коментари

горе