Натурални прочистващи организма чайове



Чаят от хвощ е изключително полезен срещу настинка. Освен това притежава подобряващо храносмилането и диуретично действие, борещо се срещу задържането на течности. Открийте още прочистващи организма чайове в следващите редове!

Знаете ли, че има натурални прочистващи организма чайове?

В организма могат да се натрупват токсини поради различни причини. За да прочистите тялото си и да изхвърлите вредните отпадни вещества можете да пиете редица чайове с невероятни качества.





За да прочистите организма си по естествен начин можете да използвате различни лечебни растения с диуретично и подобряващо храносмилането действие. В тази статия ще се спрем на тези растения, които са отличен избор за пречистване на тялото.

Можете да ги приемате до три седмици. Освен това можете да заместите кафето или горещия шоколад, които пиете на закуска, с тези напитки.

Тези чайове са богати на антиоксиданти. Приготвят се с една супена лъжица от съответното лечебно растение и чаша вряла вода. Трябва да оставите напитката да се запари пет-десет минути.





Прочистващ чай от хвощЕдин от най-добрите прочистващи организма чайове е този от хвощ.

Хвощът притежава мощно диуретично действие.

Освен това той е лечебно растение и с пречистващо действие. Може да бъде комбиниран с мента, женско биле, анасон, дива мента и фенел.

Запомнете, че трябва да използвате равни части от отделните билки, за да си приготвите изключително ефикасен чай за пречистване на белите ви дробове от натрупаните секрети. Освен казаното, тази напитка спомага и подобрява храносмилането.

Чай от мащерка за прочистване на организмаЧаят от мащерка притежава редица ценни качества.

Мащерката възстановява действието на черния дроб и помага при респираторни проблеми.

Този чай се препоръчва за хората с нарушено храносмилане и тези, страдащи от нервност. Мащерката спомага функционирането на жлъчката и черния дроб. Освен това е чудесен източник на антиоксиданти.

  • За да си приготвите този чай трябва да смесите равни части мащерка, маточина, липов цвят и ангелика в чаша вряла вода.
  • Покрийте съда и оставете напитката да се запари десет минути.
  • След това я изпийте.




Прочистващ организма чай от листа от ягодаЧаят от листа от ягоди ще ви помогне при редица проблеми.

Чаят от листа от ягода е богат на антиоксиданти. Тази напитка е отличен диуретик и притежава силно антиоксидантно действие.

Листата от ягода помагат в случаите, когато натрупаните в организма токсини създават проблеми като повишено ниво на пикочната киселина или подагра.

  • За да си направите този чай смесете равни части листа от мента, листа от боровинка, листа от подбел и листа от ягода.
  • Трябва да изпивате по една чаша чай дневно.

Прочистващ чай от бъзЕдин от най-ефикасните прочистващи организма чайове - този от бъз притежава мощно диуретично действие.

Бъзът подобрява храносмилането и има успокояващо действие.

Приготвеният от него чай притежава диуретични качества и прочиства организма. Затова бъзът широко се използва като натурално пречистващо средство. За целта можете да го комбинирате с различни растения подобряващи храносмилането и успокояващи нервите.

  • Смесете равни части цвят от бъз, зелен анасон, лайка, листа от салвия и листа от скабиоза.
  • Пригответе чая по същия начин както споменатите по-горе. Но за разлика от чая от листа от ягода, можете да пиете този два-три пъти дневно.




Надяваме се да се насладите на тези прочистващи организма чайове! Те притежават мощно диуретично действие и са богати на антиоксиданти. Не забравяйте да ги направите част от ежедневието си, но не прекалявайте с употребата им.

Те трябва да бъдат част от здравословния ви начин на живот. При никакви обстоятелства не трябва да заместват предписаното ви от лекар лечение.


Четете още:

🔴 Раздяла до края на есента да очакват 3 зодии

🔴 Българка се самоуби в Атина

🔴 Йосиф Сърчаджиев: Съжалявам, че забравих Сашка





Източник: diana





Коментари

горе