Вижте предишните катастрофи на НСО, сред тях с президентски и премиерски кортежи



Катастрофата с колата на шефката на парламента Цвета Караянчева далеч не е първи транспортен инцидент с кола на НСО. Само за последната година драмите с кола, возеща първата дама Десислава Радева са две. Първо колата й кара без включени светлини и патрулка ги преследва няколко километра. Заключението на МВР бе, че униформените не са нарушили правилата.

После шофьорът й навлезе в насрещното, а гражданин разпространи кадри във фейсбук акк мъжът спори с катаджия. Бронираният мерцедес на НСО в се е движил обратно на движението по еднопосочната улица "Фритьоф Нансен", за да закара съпругата на президента Румен Радев Десислава до магазин в центъра на София. В крайна сметка шофьорът бе глобен с 30 лв.





Преди няколко години пък кола на НСО с липсващи болтове на една от гумите возеше шефа на Върховния касационен съд Лозан Панов. До инцидент не се стигна.

Преди това се оказа, че службата вози тогавашният премиер Пламен Орешарски в кола без задължителната застраховка Гражданска отговорност.

В София пък кола на НСО блъсна пешеходец, а на магистрала се стигна до блъскане между автомобил на службата и на граждани, в който се возила бременна жена.

През 2011 г. пък имаше инцидент с кортежа на президента Георги Първанов, както и с този на премиерите Борисов и Станишев. Те обаче не бяха в колите, които се удариха.

Катаджия пък бе блъснат от кола на НСО през 2010 г.






Четете още:

🔴 Фотограф без ръце - звезда в сериала "Дяволското гърло"

🔴 Цвета Караянчева след инцидента: Добре съм, имам счупена раменна става

🔴 Транспортират с хеликоптер към болница Цвета Караянчева след катастрофата с кортежа й





Източник: 24 часа





Коментари

горе