3 напитки за загуба на тегло по време на сън-100 процента ефективност



С тези напитки бързо ще заспите и ще спите здраво през цялата нощ, както и да отслабнете по време на сън! Има ли нещо по-добро от това?

С напълняването, особено в тялото и шията, рискът от нарушение на съня се увеличава поради нарушена дихателна функция, което прави дишането по-трудно.





Това е "двупосочна улица"

Проблемът е, че затлъстяването не само допринася за проблеми със съня, като апнея. Но проблемите със съня също могат да допринесат за затлъстяването.





Това е порочен цикъл!

И учени от Чикагския университет също показаха, че когато „дълг от сън“ се натрупва за няколко дни, това всъщност може да повреди метаболизма ви и да промени хормоналното ви ниво.

Това от своя страна се отразява на способността ви да преработвате глюкоза (захар) в кръвта, което в крайна сметка може да доведе до диабет, наред с други сериозни здравословни проблеми.





Друго проучване показва, че хората, които спят по-малко от 6 часа на ден, изпитват хормонални промени.

Особено като увеличаване на нивата на кортизола, което може да повлияе на телесното тегло и да влоши дългосрочното здраве. В резултат на това, според изследването, тези хора трябва да произвеждат 30 процента повече инсулин от хората с нормален сън.

Високата кръвна захар в крайна сметка води до свръхпроизводство на инсулин и накрая до инсулинова резистентност. И това е отправна точка на затлъстяването в повечето случаи. А също така знаем, че високите нива на хормона на стреса кортизол увеличават висцералните мазнини. Изследователите наричат ​​това цяло явление „истинският път към затлъстяването“.





3 напитки за сън и загуба на тегло по време на сън

3 рецепти за сън и изгаряне на мазнини през нощта съдържат редица естествени съставки, които активират метаболизма, помагат ви да се отпуснете и дори ви дават усещане за ситост. Това ще ви помогне да не ядете преди лягане!

1. Напитка с живовляк и ябълка за сън и изгаряне на мазнини

  • чаша студена вода
  • ябълка
  • 2 чаени лъжички изсушени листа от живовляк на прах
  • ¼ чаена лъжичка канела или 1/8 чаена лъжичка индийско орехче

Смелете ябълка с обелена кора с вода до гладкост.
Изсипете сместа в голяма чаша и смесете с праха от живовляк и канела или индийско орехче. Изпийте го веднага.

Изпийте още една чаша чиста вода 30 минути след това.





Как помага:

Ябълката. Ябълковият пектин ограничава усвояването на мазнините от червата и помага на тялото да разгражда мазнините до мастни киселини. Антиоксидантите, като кверцетин в ябълките, могат да помогнат за намаляване на окислителното увреждане и свързаното с него възпаление. Проучване от 2003 г. също показва, че консумацията на три ябълки на ден допринася за загуба на тегло.

Живовлякът помага за по-бързото и по-ефективно отстраняване на отпадъците от дебелото черво. В допълнение към известните положителни ефекти върху сърцето и холестерола, изследванията показват също, че той подобрява нивата на глюкоза при диабетици.

2. Вишнева напитка и алое вера

  • 1/4 до 1/2 чаша вишни (пресни или замразени)
  • 1 чаена лъжичка сок от алое вера или
  • чаша алое вера със студена вода

Смесете вишните, сок от алое и вода в блендер. Пийте веднага.

Проучванията показват, че вишните причиняват значително намаляване на тежестта на безсънието. Друго проучване дори показва, че може да повиши нивата на мелатонин. В резултат на това подобрява продължителността и качеството на съня.
 
Сокът от алое е 75% изпълнен с потенциално активни съставки, включително витамини, ензими, минерали, захари, лигнин, както и сапонини и аминокиселини.
Това древно растение съдържа различни антиоксиданти. Както и 6 антисептици, които инхибират растежа на бактерии, които могат да причинят инфекции и възпаления.

Алоето е традиционно средство, широко използвано при диабет. По-нови проучвания потвърждават, че може да помогне за регулиране на нивата на кръвната захар. Показано е също така, че помага при отслабване.





ЗАБЕЛЕЖКА: Алоето е известно слабително, така че внимавайте да не увеличите дозата.

3. Мляко и индийско орехче

  • чаша растително мляко (бадеми, ориз, кокос, сусам, орех)
  • 1-2 чаени лъжички мед
  • щипка настърган индийско орехче (не повече от 1/8 чаена лъжичка)

Загрейте млякото до 40-45 градуса. Смесете с мед и настърган индийско орехче.





Изпийте го веднага.

Медът може да допринесе за релаксиращ и спокоен сън. Естествената захар в меда леко повишава нивата на инсулин. В резултат на това триптофанът улеснява влизането в мозъка ви, така че приемането на лъжица мед преди лягане може да ви помогне да спите здраво.

Индийското орехче е популярно домашно лекарство срещу безсъние, особено в горещото мляко. Индийското орехче е богато на магнезий, основен минерал, от който тялото ви се нуждае, за да намали нервното напрежение. Освен това стимулира отделянето на серотонин, който се превръща в мелатонин в мозъка ви, причинявайки сън.

Проучванията показват, че индийското орехче всъщност съдържа микроелементи на лекарството. В резултат на това те могат да помогнат за освобождаването на няколко невротрансмитери, които причиняват релаксация и сън. Освен това има добре познат термогенен ефект, който всъщност задейства метаболизма ни за изгаряне на излишните мазнини по време на сън.


Четете още:

🔴 Огромни насекоми нападат България

🔴 Професор съветва: кисело зеле, туршии и луканка срещу грип

🔴 Баба и дядо просяци трупат по 500 лева на ден





Източник: За Жената





Коментари

горе