"Пирогов", Трета градска и "Александровска" ще поемат спешния прием на деца“Пирогов”, Национална кардиологична болница, известна сред столичани като Трета градска и “Александровска” ще поемат спешния прием на деца, които се нуждаят от интензивно лечение и дихателна реанимация.

За това информираха от здравното министерство в сряда, след като стана ясно, че специализираната детска болница в София спира да приема спешни интензивни пациенти до 5 януари. За решението изпълняващият в момента длъжността директор на болницата доц. Димитър Калайков информира с писмо столичните регионални здравна инспекция и здравна каса във вторник. Решението потвърди самият той и пред “24 часа”.

Директорите на “Пирогов”, Национална кардиологична болница и “Александровска”трите болници са декларирали готовност лечебните заведения да поемат детската спешност на територията на София.

Информиран е и Центърът за спешна помощ в София, като транспортът на деца ще се осъществява до болниците със структури по педиатрия и с необходимото ниво на компетентност, което да гарантира оказването на качествена и навременна медицинска помощ на пациентите.Източник: 24 часа

Следваща статия:
Св. Мина помага при беди, тежки болести и кражби

Коментари

Видео на деня

горе