Стана ясно от коя банка Невена е източила близо 1 млн.лв.

"Инвестбанк" е финансовата институция, от която банковата служителка Невена от Варна е източила близо 1 млн.лв., научи Varna24.bg от сигурни източници.


Вчера на брифинг в прокуратурата окръжният прокурор на Варна Красимир Конов не пожела да разкрие името на банката, тъй като все още тече разследване. Стана ясно само, че около 30 са засегнатите вложители, от чийто сметки са източвани крупните суми. Прокурор Конов увери, че ще бъдат положени усилия по-голяма част от средствата да бъдат възстановени на клиентите и голяма част от тях са вече информирани за случилото се.


Както Varna24.bg съобщи, 38-годишната специалистка от отдел "Банкиране на дребно“ в клон на българска банка във Варна е задържана до 72 часа с постановление на дежурния прокурор в Окръжната прокуратура във Варна.

Невена Й. е привлечена като обвиняема за длъжностно присвояване на близо 1 млн. лева, като голяма част от сумата са от влогове на вложители в банката. Престъплението е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Средствата са били превеждани на мъж от Монтана, с когото банковата служителка се запознала в интернет. За трите години виртуална връзка Невена Й. изпращала с колети по куриерска фирма присвоените средства. Освен тях тя и баща й изтеглили кредити, които също били изпратени на мъжа, както и средствата от влоговете на двамата й родители. Първите средства, които изпратила на своя виртуален приятел, били лични.

Между банкерката и мъжа от Монтана, който се представял в разговорите в интернет като Мирослав Михайлов, не е имало нито една среща на живо. Това не е истинското име на мъжа, на когото Невена изпратила общо 970 000 лева за трите години връзка в интернет и социалните медии.


Пред разследващите Невена обяснила, че средствата били нужни на нейния интернет приятел, за да реши финансови проблеми с лихвари. Тя разполагала само с три негови снимки. Парите изпращала на името Сергей, който бил уж негов братовчед.

Образуваното досъдебно производство ще установява как са били присвоени суми от срочните влогове на клиенти на банката, как са били изпращани, а и получавани от човек, който по лична карта е с други имена.


Очаква се в утрешния ден Окръжната прокуратура във Варна да внесе искане за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража“ във Варненския окръжен съд на обвиняемата Невена Й.Източник: plovdiv24

Следваща статия:
Христо Мутафчиев призна защо Стефан Данаилов го ударил силно по врата на сцената

Коментари

Видео на деня

горе