Петър Бонев извърши още едно геройство





Петър Бонев, който спаси от смърт 20-годишното нападнато във влака момиче, преди два дни е спасил и семейство от Пазарджик при пожар в апартамента им, пише "24 часа".






Петър бе награден с почетен плакет, грамота и парична сума за проявеното геройство във влака от кмета на община Лесичово инж. Серьожа Лазаров.






На 1 декември Бонев, жена му и негови близки отишли да хапнат пица в Пазарджик. Объркали пътя и докато карали по централна улица 25-годишният мъж се оглеждал за пицария. В този момент преминавали край жилищен блок и Петър видял да избухва пламък в стая на апартамент на първия етаж. Без да се двоуми спрял колата, с помощта на братовчед си се покатерил на терасата и през отворената врата влязъл в кухнята на жилището.






"Вътре нямаше никой. От микровълнова печка излизаха пламъци, всичко беше в дим. Успях да угася печката с подръчни материали, полях и с вода", разказва спасителят. Той тръгнал да търси собствениците на жилището и ги открил в една от стаите. Мъж, две жени и малко дете. "Извиних им се за нахлуването и им казах, че в апартамента им е имало пожар. Те въобще не бяха усетили. Влязоха в кухнята и се хванаха за главите". Веднага след това Бонев си тръгнал.






Той не знае кои са хората, които е спасил. Освен от кмета на община Лесичово Петър Бонев беше награден и от кметицата на родното му село Церово Таня Чеширова. Получи и парична награда от местна коалиция общински съветници и подаръци от децата на детската градина в село Боримечково, които са възхитени от подвига му.


Четете още:

🔴 Лекът на руски професор избави хиляди от здравословни проблеми и възстанови имунитета им

🔴 100 Кила издаде коя е Розата

🔴 БГ гений: Благоевградчанин разшири панелка на 3-ия етаж с гарсониера, долепена до балкона СНИМКА





Източник: plovdiv24





Коментари

горе