Малката героиня Ади от Варна отива на финал на “България търси талант”





Осемгодишната акробатка Адриана Хаджитенева от Варна е сред финалистите за шоуто за таланти, грабна сърцата на публика и жури с уникалната си пластичност и чар.

И тази година Варна има свой представител на финала на шоуто за таланти. Това е малката състезателка по акробатика Адриана Хаджитенева, която се бори със заболяване и въпреки него успя да грабне сърцата на цяла България, стана ясно снощи.






Момиченцето тренирало любимия си спорт от четиригодишно. На три и половина обаче се проявяват първите признаци на детска артроза. Някои лекари във Варна са препоръчали на семейството тя да не тренира повече, сподели специално за Нова Варна майката на малката чаровница Първо й се поду глезенът, после коляното, разказва потресената майка.





Чакаше я бъдеще на инвалид. Но тогава тя каза, мамо, аз няма да спра да тренирам. Ще се движа, докато мога. Лекуващият лекар след много колебания се съгласил. В момента в София Адриана е под грижата на про. Стефанов, който освен професионално демонстрари и много човешко отношение към Ади, допълни още майката на малката чаровница.






Сега Адриана е добре. Колкото и да е странно за медицината, ежедневните тренировки й помагат на заболяването и пречат на развитието й. Тя е страхотна акробатка и изключително гъвкава. Не минава ден без тренировки. А това, което показа на сцената, буквално разплака от възторг журито и зрителите, разказват родителите й.






Четете още:

🔴 Поетът Недялко Недялков посвети стих на Стефан Данаилов

🔴 Александрина източила 3 млн. от НОИ с фирма с 10 лева капитал

🔴 Диляна Попова: Той обърна живота ми с главата надолу





Източник: novavarna





Коментари

горе