Скандал: Лекари отказаха преглед на дете с тахикардия



Пореден случай на лекарско безхаберие или срив в системата на здравеопазването заради вътрешни наредби и неясни правила възмути обществеността. Майка на малко дете разказа потресаваща история в групите във фейсбук за това как е бил отказан преглед на невръстното момченце, получило тежка тахикардия вследствие прием на антибиотик заради зъбен абсцес. Въпреки че от Спешната помощ в столицата изрично ги насочили за незабавен преглед в Националната кардиологична болница, докторка от там категорично отказала да види хлапето, въпреки че родителката разполагала и с направление за целта. 





Случката се разиграла преди ден. Детето получило силно сърцебиене след третия прием на медикамента. След като съобщило на майка си за острото неразположение, тя повикала линейка. От там дежурният медик, прегледал малчугана, веднага я насочил към Трета градска болница. 

"Там ни посреща жена, не знам, сигурно майка, предполагам.. надявам се, обяснявам й всичко от събуждането на детето до препоръката на доктора от спешна помощ и какво ни води именно там, където сме в момента.





Поглеждайки ме с презрение и хвърляйки поглед към направлението,което държа в ръката си без да вземе и да го погледне,ми каза: От тука виждам,че не сте за тук! И ще ви спестя обясненията за това "кой номер направление"е трябвало да ни даде личния лекар и че преди март месец няма как да ми прегледа детето! Тук поемам въздух и питам: А къде трябва да си заведа детето и при кой за да го прегледа и защо вие дори не си направихте труда да го преслушате?! В отговор получавам следното: Ако тук ми го доведете с линейка ще го прегледам!", разказва шокираната от реакцията майка. 





Следват куп разговори с болници, лекари и отново спешния телефон 112. В крайна сметка, след като няколко пъти се опитва да вкара хлапето с тахикардия за преглед в кардиологичната болница, но без да може да разчита на задължителната при такива случаи ехокардиография, жената се насочва към частна клиника, където веднага поемат детето.





"На тези, които се отнесоха толко гнусно, ще им пожелая здраве, другото ги е сполетяло! Не мога да повярвам,че се отказва преглед на ДЕТЕ! И то за сърце! Най-вероятно това могат да го направят хора без сърце! И ме е срам и ме е гнус и ви мразя! Не знам кой е виновен,не искам да мрънкам и аз, държавата това, държавата онова. За Бога това е дете! Погледнете се и се засрамете! Детето ми е добре! Но вас ви мразя! Вие знаете кои сте", пише в заключение майката Ирена Такова. 






Четете още:

🔴 Проф. Рачев с плашещи прогнози за катастрофални явления

🔴 Почина големият български художник Теофан Сокеров

🔴 Ласкин. Честният. (ВИДЕО)





Източник: lupa





Коментари

горе