В Австрия осъдиха българка да върне близо 60 000 евроБългарка е хваната в злоупотреба със социални помощи в размер близо 58 000 евро, които съдът реши, че тя трябва да върне.

За 68-годишната актриса с двойно гражданство (българско и австрийско) съобщава австрийският ежедневник Heute, предава BG VOICE.

В четвъртък българката, с местоживеене Виенер Нойщад (Wiener Neustadt), трябваше да заплати в съда въпросната сума. Обвинението срещу нея е за сериозна финансова измама. За нея се твърди, че е получила незаконно минимално подсигуряване на стойност 57 875,63 евро за 4 години и половина, като е живяла предимно в България.

По време на съдебния процес тя заяви: “Да, аз бях в България през последните няколко години за повече месеци. Наистина не знаех, че това е разрешено само за максимум четири седмици. Всичко останало беше уредено. Хазяинът ми се грижеше за пощата ми, когато отсъствах.

През последните няколко години българката е работила в Швейцария и Австрия. Когато обвиняемата разбрала, че е получила погрешно минималния доход, тя незабавно върнала над 10 000 евро. Независимо от това, на 19 ноември 68-годишната жена е арестувана. Сега за период от 16 месеца тя е частично задържана. Очаква се развитие по случая.Източник: dunavmost

Следваща статия:
Аксел първо убил Андреа, след това я изнасилил

Коментари

Видео на деня

горе