Взрив в жилищен блок във Варна, има пострадали (снимки)



Огромен взрив разтърси жилищен блок във Варна тази нощ и предизвика спешна евакуация с вишка. На място има пожарни, линейки и полиция.

Инцидентът стана в блок 302 в квартал "Владислав Варненчик". Цял апартамент на четвъртия етаж е избит от взривната вълна.





Три деца на 2, 10 и 17 години и трима възрастни са настанени в болница с обгазяване, след като общо 11 души са били евакуирани и откарани в здравни заведения, съобщи в ефир кметът Иван Портних. Една от жените е с най-тежко обгазяване, но няма опасност за живота й, уточни той. 





Това се виждаше рано тази сутрин на мястото на инцидента

Това се виждаше рано тази сутрин на мястото на инцидента

Медици помагаха на други хора, които бяха изведени от горящия вход.

В апартамента, откъдето тръгнал взривът, живеел около 60-годишен мъж - бивш полицай, който наскоро бил напуснат от жена си след системни конфликти. Според местни хора той сам е предизвикал взрива за отмъщение, чули го да казва по телефона, че ще отмъсти на жената, която получила жилището от баща си.





"Жена ми каза, че нещо е гръмнало. Погледнахме - целият апартамент гореше. Със съседите от нашия вход взехме пожарогасители и започнахме да гасим огъня. Отидохме до 4-ия етаж да събудя всички хора. После дойде пожарната", сподели един от живеещите в сградата.





"Беше около 4 часа. Един трясък. Светнах лампата. Поглеждам - навсякъде мазилка, пушек. От коридора не мога да изляза. В кухнята, в банята. Навсякъде беше ужас", разказа друг от обитателите на жилищния блок през сълзи.

Евакуацията на хората от блока продължава. На 5-ия етаж има възрастна жена, която не е изведена.





Кметът заяви от мястото на инцидента, че засега няма яснота каква е причината за взрива, но по думите му вероятно не става дума за газова бутилка, тъй като пожарникарите са изнесли цяла такава.





"Вероятно е съхранявано взривоопасно нещо в апартамента от собственика, който в момента на взрива не е бил вътре", добави той, цитиран от БНТ.

Много от прозорците в блока са строшени заради взрива, има и поражения по терасите. Разчистването на щетите ще продължи с дни, а местните хора са в шок.

(Очаквайте подробности)



Четете още:

🔴 Гери Малкоданска показа приказния си дом за милиони - (СНИМКИ)

🔴 Взимат детето на Даниел и Александра Петканови заради бутилка водка?

🔴 Преди 145 години Петко Р. Славейков написа следните редове: "Не сме народ, а мърша!"





Източник: Дир.БГ





Коментари

горе