Може ли бременни жени да имат църковен бракВ съвременния свят много булки се женят, когато са бременни. Някои от тях също искат да се оженят в църквата със съпруга си.

Те обаче не знаят как духовенството ще реагира на „интересното положение“ на бъдещата съпруга.

Можете ли да се ожените за бременна жена или не

В стари времена сватбата се считаше за официален брак на мъж и жена. Следователно тогава дори беше забранено да се мисли за брак, когато жените са бременни. Към днешна дата в църковните устави няма изявления, забраняващи сключването на брачен съюз, ако една жена очаква бебе.

Тъй като в тези години сватбата се извършва след като бракът е регистриран в деловодството, нероденото дете не е пречка да премине това тайнство. Важно е да се вземе предвид един фактор - сватбата продължава дълго време и затова е много трудно да се стои на церемонията, особено когато жената е през последните си месеци от своята бременност.

Свещениците отбелязват, че бременността е Божията благодат. Бременната жена не само може, но трябва да присъства в църквата. Служителите на църквата се отнасят към тях с голям трепет и страхопочитание.

Сватбите по време на бременност имат свои собствени характеристики

Тъй като сватбената церемония трае около час, за да може бременната жена да издържи, трябва да се погрижите за благосъстоянието на жената. По време на церемонията двойката ще стой права. Ако обаче свещенослужителят види, че жената не се чувства добре, му е позволено да седне на малка пейка.

В такива случаи е абсолютно необходимо да държите амоняк при себе си и бъдете готови във всеки момент да се притечете на помощ на бременната.

Много е важно да се знае, как да се облича и обува правилно на сватбената церемония за бременна жена. Обувките й трябва да са удобни и меки, а дрехите й да са свободни (рокля или блуза не трябва да стягат корема и гърдите).

Преди началото на сватбената церемония мъжът и жената трябва да изповядват и да участват в тайнството. По правило жената моли Божията майка да се чувства добре по време на сватбата. Задължително е да предупредите свещеника за „деликатното положение“ в което се намира двойката, който ще проведе сватбената церемония.

Според църковните канони бременната жена не е забранена да се омъжи за съпруга си. Освен това, дори се препоръчва. Всъщност по подобен начин Господ благославя за дълъг и щастлив живот не само съпрузите, но и нероденото им дете.Източник: За Жената

Следваща статия:
По- здравословна от зехтина! Възможно ли е?

Коментари

Видео на деня

горе