Тази красива българка покори Мис Вселена СНИМКИ



Тя е чаровна, има ослепителна усмивка и успя да представи  България повече от достойно на световния конкурс "Мис Вселена", провел се през декември в Атланта, САЩ.

Победителка стана 26-годишната Зозибини Тунзи, носителка на титлата „Мис Южна Африка“. Представянето на българката, обаче също бе на много високо ниво. Тя впечатли публика и жури, като дефилира с национален костюм, посветен на българската маслодайна роза, който е дело на асеновградският дизайнер Стоян Радичев.

25-годишната Лора Асенова, която родом е от Бяла Слатина, разказа на света за красотата на нашата страна, както и за традиционната баница и киселото мляко. Сърцата на американците, пък заиграха, щом Лора показа стъпките на ръченица с усмивка на уста и шашна публика и жури с представлението си. 





Красавицата се чувства горда с представянето си и от сърце желае на бъдещата ни представителка да успее да ни класира. Лора споделя, че на конкурса е успяла да създаде силни приятелства и да работи с уникални професионалисти.

"Насладих се на всичко, което ни предостави Мис Вселена 2019! Винаги ще помни с топли чувства това изживяване" - казва още „Мис Вселена България”. 

В следващото интервю, Лора Асенова разказва на читателите наTrafficnews всички подробности, около престоя си в САЩ и емоциите на голямата сцена, събрала най-красивите дами от всички краища на света.





Вижте го:

- Как мина пътуването?

- Пътуването ми до Америка беше изключително дълго. Имах 24 часов полет до Атланта, но определено беше най-вълнуващият ми полет. На летището ме изпратиха семейството ми, много приятели и близки с мили пожелания и надежди за успех. Още в самолета започнаха изненадите за мен. Екипажът беше разбрал, че съм Мис България и ме зарадваха със специално изготвен десерт, с който ми пожелаваха успех. Направихме си и много общи снимки. Беше истинско удоволствие.





- А как ви посрещнаха в Америка?

- Когато кацнах в Америка, осъзнах колко голям и значим всъщност е конкурса Мис Вселена и каква привилегия е да участваш в него. Със слизането ми от самолета ме посрещнаха част от екипа на конкурса, съпроводиха ме през всички проверки, до вземането на багажа като се погрижиха нещата да се случват бързо и безпроблемно. Почувствах се наистина специална, а това беше само началото. На входа на летището имаше огромна тълпа от фенове, които чакаха всяко едно момиче и тръпнеха да се снимат с нас. Направихме си множество снимки и едва се придвижихме до организирания ни транспорт, съпровождани от охрана.





- Разкажете ни повече за престоя си там?

- Участието ми в този конкурс беше истинска приказка. Изключителна организация и внимание към детайла. Неспирни комплименти към всички участнички, множество благотворителни дейности, посещения на значими места за Атланта и много забавления. Моето пристигане беше точно в Деня на благодарността. Имахме организирана вечеря, а първите изненади чакаха на леглото ми. Голяма чанта с подаръци от CHI hair cair. Първите дни имахме регистрация и проби, като всяко момиче премина през няколко интервюта, проби за тоалтетите на Sherri Hill, бански костюми, обувки, бижута. Бяха ни направени прическа и грим и имахме удоволствието да снимаме със световно известният фотограф Фадил Бериша. След като успешно преминеш през всички стъпки на регистрацията получаваш и своята лента с името на държавата, която представяш. Голяма чест и удоволсвие беше за мен да нося на гърдите си България.





На следващия ден имах благотворителна проявя. Посетихме организацията Meels on wheels, чиято основна дейност е подкрепата на хора в неравностойно положение, нямащи възможност сами да си набавят храна. Те приготвят ястия и ги доставят до домовете им. Също така изграждат общости за подкрепа, извършват ремонтни дейности, продават различни стоки за набиране на средства и не на последно място имат храна и за животните. Показаха ни къде се извършва целия процес, разказаха ни повече за него, извършихме няколко доставки и украсихме част от кутиите за доставка с лично послание. Тъй като сме много участнички, всяко момиче е разпределено в определена група, която има различни занимания. След това имах фотосесия без грим като в моята група беше и тазгодишната победителка Zozi. Всяка вечер имахме тематична вечеря в различни ресторанти.





Следващите дни посетихме Ботаническата градина в Атланта и се порадвахме на коледните светлини. Заведоха ни в някои от известните им музеи като Музея на Кока Кола и High Museum.

Имахме доста натоварени дни, в които се налагаше да ставаме в 4 часа сутринта и да се приготвим с прическа и грим за целия ден, който приключваше за нас около полунощ. Интензивни репетиции с изключителната Лу Сиера и останала част от екипа на Мис Вселена. Но всяка безсънна нощ си струваше, защото шоуто, което сътворихме на финала, беше единствено по рода си. Емоцията, която изпитах докато бях на тази сцена, да се срещна със Стийв Харви, Ели Брук и много други звезди е незабравима.





- Какво разказахте за България ?

- На всички ни беше интересно да научим нещо повече за страните на другите момичета. Разказах им за красотата на нашата страна, за някои традиционни ястия като баницата, за киселото мляко, за маслодайната ни роза. Показах им народните ни танци и част от тях научих как се играе ръченица. Изключително много се забавлявахме.





- Какво представихте на сцената?

- Неслучайно и националният ми костюм беше посветен на маслодайната роза. Беше подготвен от българският дизайнер Стоян Радичев и силно впечатли публиката, организаторите и всички момичета. Представляваше ефирна розова рокля с множество цветя по нея. Имах специално украшение за глава, а изненадата ми за всички бяха малки розички, които разпръснах по време на своето представяне. За първи път бяхме класирани на първо място сред Европейските страни за най-оригинален костюм и представяне от публиката. Представих и две вечерни рокли, едната на preliminary show-то, а другата на финала, която също беше дело на Стоян Радичев. Рreliminary show-то е шоуто преди финала, когато се избират и момичетата попадащи в топ 20. За първи път след шоуто, България беше в множество фенски класации, което за мен е истинско постижение.





- Създадохте ли приятелства с останалите момичета?

- С кои от тях бихте се срещнали отново? Създадох множество приятелства и ми беше изключително трудно да се разделя с голяма част от момичетата. Сигурна съм, че ще запазим топлите си отношея и с удоволствие ще си гостуваме. Определено бях и късметлийка със съквартирантка като Croatia, с която станахме като сестри.





- Какво ви предстои оттук нататък?

- Продължавам да давам най-доброто от себе си като носителка на титлата Мис България Вселена и с радост се срещам с всички бъдещи ангажименти. 2019 за мен беше много успешна! Една година изпълнена с много емоции, много успехи, много любов! Имах възможността да изляза на тази уникална световна сцена и да покажа, че можем да стоим редом до големите страни! Пътувах отново и видях нови места. До мен бяха хората, които винаги са били и се надявам винаги да са! За следващата година си пожелавам да е още по-добра, а с нея и ние да станем по-добри!


Четете още:

🔴 Станишев вдига сватба (СНИМКА)  

🔴 Радина Червенова: Вече съм напълно здрава

🔴 Избяга бившата на Радев (СНИМКА)





Източник: glas





Коментари

горе