Ето как лесно и бързо да си извадите нова шофьорска книжка





55 000 души от областта ще трябва да подменят свидетелствата си за управление на МПС през тази година. Жителите на област Пловдив могат да подават заявления за подмяна на шофьорските си книжки във всяко районно управление на територията на Областна дирекция Пловдив.






Документите могат да бъдат подновени преди изтичане срок на валидност или изтекъл такъв, при промяна на фамилия и транслитерация- когато има разлика при изписването на името с латински букви. В районните полицейски управления може да бъде заявено и преиздаване на дубликат, когато документът е изгубен. В този случай валидността на новоиздадения документ е със същия срок като на оригинала. При подмяна на шофьорската книжка трябва да бъде приложено медицинско свидетелство.






В случаите за категория "В“ медицинското се издава от личния лекар, а за останалите категории – от лекарска комисия. На място се попълва заявление, предоставя се стария документ и квитанция за платена такса. Възможно е и плащане през ПОС терминално устройство. Цената на обикновената услуга е 25 лева. Документът ще бъде изготвен за 30 дни. Единствено при първо издаване на СУМПС или при заявяване на бърза поръчка ще трябва да подадете документите си в сектор "Пътна полиция“ Пловдив.






В този случай времето за издаване на документа е до 10 дни, а цената - 50 лв. Адресът на Пътна полиция - Пловдив е ул. "Напредък“ № 2, а работното време е от понеделник до петък - от 8,30 до 17,00 ч. С цел улесняване на административното обслужване, избягване на натрупване на хора и загуба на време при обработката на подадените заявления от МВР съветват гражданите да не изчакват изтичането на крайния срок на валидност на документите си и да се възползват от възможността за тяхната предсрочна подмяна.






Четете още:

🔴 Васил Божков към феновете на Левски: Борисов не ми вдига, идете му на гости 5000-10 000

🔴 Антъни започна 2020 г. с победа и топвреме

🔴 Заплата 1500 лева, а отново има проблем с набирането на кадри





Източник: plovdiv24





Коментари

горе