Вижте тв легендата Мария Янакиева на 70 г.  



Времето е спряло за тв легендата Мария Янакиева, която прехвърли 70-те, но още впечатлява с красотата си, разтрепервала навремето всички мъжки сърца в БНТ.






„Ретро“ се сдоби с уникални снимки от личния архив на говорителката, която всеки ден намира време да се гримира и още се събира по женски с приятелки. С дружките си Янакиева изкарала и празниците. Тяхната компания имала традиции – да пробват всеки месец кухнята на поне един столичен ресторант. Обичали да сядат на по кафе и торта на бул. „Витоша“, както и да си правят кратки екскурзии до емблематични места из България. За последно посетили заедно Рилския манастир, сега планирали нови дестинации.






Макар да не е на екран повече от 30 години, Мария все още е разпознаваема личност. Често се случвало дори в магазините да я познават, и то само по гласа, който дълго време съобщаваше новините всяка вечер. Тв легендата не се оплаква от пенсионерския живот, макар да не получила достойна пенсия. Благодарна била на децата и внуците, че нямало да я изоставят, ако й се налага финансова помощ. Тя пък им се отблагодарявала с вкусни гозби и внимание, когато й идвали на гости.






Янакиева е рекордьорка сред колежките си, защото през миналото лято стана прабаба за трети път. Бебето се появи на бял свят през август. „Внучката е бременна. Тя живее във Франция, но наскоро ми гостува със семейството си. Двете й други деца – на 5 и на 4 години, говорят български“, сподели славната БНТ говорителка малко пред да проплаче пеленачето. Янакиева има и внук във Виена. Той пък се ожени неотдавна в София, а след сватбата се прибра в Австрия, където работи като инженер. С апаратурата, която той поддържал, се правели операции на белите дробове, гордее се тв легендата.






Четете още:

🔴 Най-застрашени от преждевременна смърт са хората, които притежават тази кръвна група

🔴 Завръща ли се Ани Цолова в bTV?

🔴 Ето как лесно и бързо да си извадите нова шофьорска книжка





Източник: Ретро





Коментари

горе