"Национална лотария" бълва талони от офиса на Джаро



Свързаната с обвиняемият за половин дузина престъпления Васил Божков лотарийна игра „Национална лотария” не само не е загубила, но даже е привлякла повече клиенти след грандиозния хазартен скандал. Всеки ден търговци купуват за разпространение по над 500 000 талона от различните игри с логото на лотарията, показват данните, които компанията подава към Държавната комисия по хазарта.





Захари Бахаров също участва в "Под прикритие", но в реалния живот само рекламира лотарията, а не е сред босовете на хазартното предприятие.

Любопитен факт е, че централата на „Национална лотария” се помещава в сградата, нашумяла като офиса на мафиотския бос Джаро в култовата крими сага „Под прикритие”. Макар да не е единственият наемател в помпозната бизнес сграда „The Needle“ (Иглата) на ул. „Фритьоф Нансен, 37А, „Национална лотария” държи 90 % от офисите. В самия кабинет на Джаро пък са се разположили братята Димитър и Милен Ганев, които са съдружници на Васил Божков и управляват оперативно бизнеса с търкането на билети с пирамиди, джунгли, пещери и какво ли още не. Братя Ганеви чрез фирмата си „ЛотоБГ” държат 44% от собствеността на „Национална лотария”, 51% от акциите са на Васил Божков,  а 5% е делът на задържания с него в ОАЕ Георги Попов.





Въпреки проблемите на Васил Божков "Национална лотария" продължава съществуването си

От „Национална лотария” все още не са спрели и телевизионната реклама, а от офиса на дружеството твърдят, че няма причина да спрат да функционират.





В разрез с това председателят на Бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова обяви, че след като поправките в Закона за хазарта, които бяха гласувани в Народното събрание бъдат обнародвани в „Държавен вестник”, то забраната частни фирми да организират лотарийни игри ще е факт. Менда Стоянова посочи даже точната дата – след 20 февруари






Четете още:

🔴 Джокович отново показа гигантското си сърце

🔴 От първо лице: Говори битият лекар от Пазарджик ВИДЕО

🔴 Трагедия в Сливо поле





Източник: lupa





Коментари

горе