Цяло Габрово говори за тези момчета, които доказаха, че доброто е живо СНИМКИ



Двама младежи спасиха живота на старец, получил тежък инсулт. За това разказа в социалните мрежи внучката на дядото, Мая Великова, пише "Монитор". 

Възрастният мъж получил инсулт на 7 февруари и близките му се обадили за помощ на спешния телефон 112. Заради непочистената от снега улица в самия център на Габрово обаче, линейката не могла да достигне до адреса.





Тогава на помощ се притекли Александър Димитров и Мартин Цонков. Те веднага си плюли на ръцете и изринали снега, а след това качили дядото на един стол и на ръце го отнесли до линейката, която го закарала в болницата.





„Благодарение на доброто им дело и помощта, дядо ми беше успешно закаран до болницата. Адмирации, благодаря ви момчета”, отправи благодарностите си внучката на спасения. „Изринах пътека от къщата до пътя, за да може първо да се изкара човека, без да го търкаляме в снега”, обяснява един от спасителите, Александър.





Според живеещи в района дори и след като за непочистената улица и за стареца с инсулт бил подаден сигнал в БКС – Габрово, от там не последвала никаква реакция и така и не бил изпратен екип с техника да почистят улицата.

„На момчетата, разбира се, браво, но е недопустимо в днешния век народът да седи със скръстени ръце и да хленчи за всичко на врата на държавата, която всъщност сме ние. Колко е въпросната уличка?





Ако всеки беше почистил двама метра пред имота си, тая уличка щеше да е проходима. А ако пък се бяха сетили живущите на нея да хвърлят и по няколко лопати сгурия от печки и котли, щеше да е и опесъчена”, споделя Тодор Иванов.

Повечето габровци обаче смятат, че почистването на улиците не е тяхна грижа, а на общинските служби и след като те си плащат съвестно данъците и задълженията, общинските служители също трябва да си вършат своите задължения.


Четете още:

🔴 Горски гръмна ром при самозащита, цяла тумба го нападнала заради сеч

🔴 ЧЕСТИТО: Аня Пенчева стана баба за втори път

🔴 Чаровната Милена стига до медалите след изстреляни 15 000 патрона за 1 г.





Източник: Блиц





Коментари

горе